Dansk supermarkedskæde 'tvunget' til nyt tiltag: Nu ryger Nutella bag tremmer

Skrevet af Emil Martesen

1 uge siden

|

04/05/2024
Foto: darksoul72 / Shutterstock
Foto: darksoul72 / Shutterstock
Nu ryger den populære Nutella bag tremmer.

Dagens topnyheder

Det er set før med en lang række varer, og tallene taler også sit tydelige sprog.

Tal fra Danmarks Statistik fortæller os, at antallet af tyverier i danske dagligvarebutikker er steget markant siden slutningen af 2021.

I løbet af de seneste år er hverdagsvarer som kød, kaffe og slik blevet eftertragtede mål for tyveknægte.

I 2021 blev der registreret 3.757 tilfælde af butikstyverier, mens der i sidste kvartal af 2023 blev registreret hele 6.172 tyverier. Det svarer til en stigning på 64- procent.

Det skriver TV 2.

Det har ført til, at en del kød blev låst inde, og nu er turen så kommet til en række andre populære varer.

Organiseret tyveri tvinger nu Coop 365 til at få populære mærkevarer som Nutella og Nescafé buret inde.

Ifølge Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør hos Coop-koncernen, er der tale om en markant ændring i tyverimønstrene, som gør ekstra ondt på butikkerne:

"Det er ikke en privat, som tager en enkelt pose, men nogen, der nærmest rydder en hylde. Det, vi ser, er, at det hovedsageligt er organiseret tyveri", siger han til TV 2.

For at få fat i et glas Nutella skal man nu henvende sig til en medarbejder, som vil låse op til den populære smørepålæg. Den markante ændring er allerede implementeret i visse butikker, primært i storbyerne, hvor problemet er størst.

Kaffe og Nutella er ikke nye produkter på listen over de mest stjålne varer, men omfanget af tyverierne har nået nye højder, hvorfor der nu bliver gjort noget for at bekæmpe problemet:

"Når en butik bliver ramt af tyverier af bestemte varer, gør vi jo noget for at begrænse det. Så bliver det en betjeningsvare, som man skal spørge efter", lyder det fra Jens Juul Nielsen.