I sidste uge brændte og kollapsede Børsen: Nu kommer politiet med stor nyhed

Skrevet af Nicolai Haugsted

3 uger siden

|

22/04/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Københavns Politi deler godt nyt mandag morgen.

Dagens topnyheder

Der er godt nyt til de travle trafikanter i København. Knippelsbro, en vital forbindelse mellem Københavns historiske øer, er atter i brug denne mandag morgen.

Det skriver B.T.

Efter en uge med nødvendige afspærringer, der lammede flere centrale veje i hovedstaden, melder vagtchef Stefan Ladeby fra Københavns Politi, at trafikken nu kan genoptage sin normale rytme.

"Fra Vindebrogade er det muligt at køre over Knippelsbro via Christiansborg Slotsplads, Holmens Kanal, Havnegade og Børsgade," udtaler Ladeby, der glædeligt bekræfter broens genåbning klokken 05.30.

Det sker i kølvandet på den voldsomme brand i den historiske Børsbygning sidste tirsdag, hvilket førte til omfattende afspærringer og en midlertidig omkalfatring af det daglige pendlerkaos i byen.

Mens de fleste barrierer nu er ophævet, vedbliver nogle få tæt på Børsen at være i kraft, hvilket fortsat påvirker adgangen til nogle veje.

Jakob Vedsted Andersen, beredskabsdirektør hos Hovedstadens Beredskab, pointerede tidligere på dagen, at der kan gå lang tid før normaliteten helt genoprettes på Børsgade og Slotsholmsgade.

Selvom Vejdirektoratet stadig lister flere veje omkring Børsbygningen som lukkede, herunder dele af Børsgade og et segment af Slotsholmsgade, er der en generel lettelse i luften over, at Knippelsbro nu er åben. Broens åbning er et vigtigt skridt i genetableringen af normal trafikflade og tilgang til det centrale København.