Nye MobilePay-ændringer lukker smuthul for disse danskere

Skrevet af Emil Martesen

18 uger siden

|

10/01/2024
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
De nye ændringer lukker et smuthul for disse danskere.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at digital teknologi er blevet en integreret del af vores dagligdag.

En lang række danskere står ofte ansigt til ansigt med nye udfordringer, især når det kommer til digital sikkerhed og privatliv.

Men det skal de nye MobilePay-ændringer være med til at sætte en stopper for.

Mobilepay har nemlig været brugt som et redskab for voldsudøvere og stalkere til at chikanere deres ofre - men nu tager Mobilepay et afgørende skridt for at lukke dette smuthul.

Fra marts vil brugere af Mobilepay have mulighed for at blokere andre brugere, en funktion der har været længe ventet og nu hilses velkommen af organisationer, der arbejder med ofre for vold og stalking.

Direktør i Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK), Laura Kirch Kirkegaard, lægger heller ikke skjul på, at det er rigtig positivt og vil kunne dæmme op for digital vold og chikane:

"Det er rigtig positivt og vil kunne dæmme op for digital vold og chikane", lyder det fra direktøren i Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK) til TV 2.

Den nye funktion i Mobilepay giver brugerne kontrol over, hvem de tillader at kontakte dem gennem appen.

Dette er et skridt i den rigtige retning for at sikre, at digitale platforme ikke misbruges til at udøve vold og chikane.

I samme ombæring påpeger Laura Kirch Kirkegaard, at det er vigtigt at være på forkant med de tekniske løsninger og sikre, at brugere på digitale platforme er knyttet til solid data, så falske eller anonyme profiler ikke kan misbruges.

MobilePay-ændringen ruller ud i marts.