40-årig med forbindelse til nedskudte politifolk anholdt

Central figur i den efterforskning, som i august endte i skyderi på Christiania er nu anholdt.

Københavns Politi har anholdt en mand i en sag, som har forbindelse til nedskydningen af to politifolk på Christiania for to uger siden.

Den anholdte er en 40-årig mand. Han har ikke andel selve skyderiet, hvor en af de ramte politifolk blev hårdt såret. Men den anholdte er ifølge politiet en central figur i den hashefterforskning, som de nedskudte politifolk var en del af.

- Der er tale om ham, som efter vores opfattelse står for den bod, som gerningsmanden i skudsagen også var tilknyttet, fortæller efterforskningsleder Dannie Rise.

Den 40-årige vil blive sigtet for handel med hash, og tirsdag eftermiddag vil han blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Det er ikke første gang, at den 40-årige, er i politiets søgelys. Ifølge Ritzaus oplysninger er der nemlig tale om en mand, der tilbage i marts sidste år blev idømt fem års fængsel for netop handel med hash.

Når den 40-årige ikke har befundet sig bag tremmer, så skyldes det, at dommen mod ham er anket til Østre Landsret, som i øjeblikket er i gang med at behandle netop den sag.

/ritzau/

Dagens Gossip