78-årig bedstefar misbrugte sin datter og to børnebørn gennem 30 år

En 78-årig pædofil bedstefar fra Australien er netop blevet idømt tre år og seks måneders fængsel for at have sexmisbrugt sin datter og sine to børnebørn gennem 30 år.

Selvom misbruget stod på gennem tre årtier, blev det først anmeldt til politiet i 2013. Familien kommer fra den australske by Wollongong.

Mandens datter har to døtre, og misbruget af dem begyndte, da de var fem år gamle, skriver Daily Mail

Den 78-årige mand lider angiveligt af flere alvorlige sygdomme, og han risikerer derfor at dø bag tremmer. Hvis han overlever, kan han til gengæld se frem til at blive løsladt efter at have afsonet 12 måneder af sin straf.

Misbrug i årevis
Bedstefaren indrømmede i retten, at han havde sexmisbrugt sin datter i slutningen af 60'erne, sin ældste barnebarn i midten af 80'erne og hans yngste barnebarn omkring 2000.

Dommeren Andrew Haesler besluttede, at den 78-årige mand ikke skal have mulighed for prøveløsladelse de første 12 måneder af sin fængselsstraf på tre år og seks måneder. Haesler forklarede i retten, at manden ikke længere udgør en fare for samfundet, og derfor slap han med en mild straf.

Dommeren besluttede sig desuden for en blød strafudmåling, fordi bedstefaren lider af en lang række sygdomme og risikerer at falde om af en hjerteanfald, skriver Daily Mail. Han understregede dog samtidig, at manden ikke fortjener at slippe let:

- Mennesker, som begår seriøse forbrydelser mod deres egne børn og børnebørn, kan ikke forvente at undgå at blive straffet på grund af deres helbred eller alder, lød forklaringen fra Andrew Haesler.

Wollongong i Australien ligger i New South Wales nær Sydney.

 

Dagens Gossip