Danskerne frygter indbrud i efterårsferien – og med god grund!

Mens mange danskere tilbringer efterårsferien med at slentre i Londons gader, drikke kaffe på små Berlinske caféer eller nyder roen i sommerhuset, bruger indbrudstyvene feriedagene på villavejene.

Når du holder ferie, går indbrudstyvenes højsæson i gang. Når det meste af Danmark tager på efterårsferie, trækker tyvene i indbrudstøjet og gør klar til at tage på togt i de mange ferietomme danske hjem. 

”Generelt set ser vi en stigning af indbrud i alle sammenhængende ferier. Tyvene ved, at mange ikke er hjemme i ferien, og at sandsynligheden for tomme boliger derfor stiger” forklarer Thomas Bagger, der er indehaver af Bagger Låse & Alarm A/S. 

Skønt antallet af indbrud er faldet de senere år, oplever danskerne flere indbrud pr. indbygger end Tyskland, Norge og Sverige tilsammen. Hos Låsesmeden oplever de en stigning i kunder, der ringer i efterårsferien, og har brug for en låsesmed, fordi de har haft indbrud. 

”Selvfølgelig er det godt for vores bundlinje, at folk ringer og bestiller os som låsesmed efter et indbrud. Vi ønsker dog at vores kunder ikke oplever indbrud, for vi vil meget hellere hjælpe folk med at sikre deres hjem, før indbruddet sker.” siger Thomas Bagger. 

Derfor har Bagger Låse arbejdet hårdt på en indbrudskampagne, hvor de giver gode råd til både virksomheder og private om, hvordan de kan være bedre stillet overfor indbrud og hærværk. De har udarbejdet en infografik, hvor private boligejere hurtigt kan læse mange gode råd til, hvordan de sikrer boligen bedst muligt.

Se infografikken med 17 nyttige råd mod indbrud

Selvom efterårsferien er lige rundt om hjørnet, kan du sagtens nå at foretage ikke særligt tidskrævende tiltag, for at sikre dit hjem mod indbrud og derved forbedrede sit hjem til at stå tomt i flere dage. På længere sigt kan du gøre endnu mere, for at sikre dit hus mod tyvenes skarpe blikke. Men du kommer langt med de simple råd, og rådet fra Thomas Bagger er derfor: Få brugt en lille time på at gøre huset klar til ferien og tal med naboerne, for få foranstaltninger kan i stor grad mindske risikoen for indbrud.

Dagens Gossip