Kastede syre i ansigtet på ekspedient: Politiet efterlyser gerningsmænd efter groft røveri

Politiet beder nu om hjælpe til at finde frem til to gerningsmænd, der torsdag stod bag et usædvanlig groft røveri på Amager i København.

Torsdag aften 16. februar blev Kiwi på Uplandsgade i København udsat for et groft røveri.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Røveriet fandt sted cirka klokken 18.00, og undervejs kastede de to ukendte gerningsmænd til røveriet salmiakspiritus på en ekspedient.

- Cirka klokken 18 bliver der trykket på overfaldsalarmen. Da vi kommer frem, er der blevet kastet en slags syre mod en mandlig ekspedient. Han er blevet ramt i ansigtet, på halsen og andre steder på kroppen, fortæller vagthavende ved Københavns Politi, Morten Smith til Ekstra Bladet.

Ekspedienten blev efterfølgende kørt på skadestuen. Politiet kender ikke hans tilstand.

- Det er en voldsom adfærd, og det er selvfølgelig noget, vi tager meget seriøst, siger Morten Smith.

De to røvere beskrives som:

A: Mand, yngre, cirka 180 centimeter høj, kraftig af bygning. Iført blå jeans, sorte sko, sorte handsker og sort jakke med hætte med noget blankt/gråt på begge skulderpartier. Fast skygge på hætten med et hvidt emblem. Et gråt klæde dækkende underansigtet.

Læs også

Emily lider af Aspergers: Angrebet af plageånder på vej hjem

B. Mand, yngre højere end 180 centimeter. Iført sort jakke med hætte og hvid refleks i nakken. Bourdeux trøje uden hals, og turkis klæde dækkende underansigtet. Sorte Adidas-bukser med mørkeblå striber og blå løbesko med hvide såler. Sorte handsker.

Gerningsmændene flygtede i retning mod Øresundskollegiet på cykel med en metalcykelkurv på bagagebæreren.

Politiet formoder, at der findes en del tekniske spor på gerningsstedet, som man netop nu er ved at undersøge.

Københavns Politi ser med stort alvor på sagen, og er interesseret i at høre fra vidner, som har set noget - eventuelt gerningsmændene - efter flugten på cykel fra Kiwi på Uplandsgade.

 

Dagens Gossip