Kvinde fra Sydsjælland snydt for 1 million: Mødte den helt forkerte mand på nettet

Politiet er magtesløse i sagen.

Der er god grund til at være mistænksom, når folk beder om penge over nettet.

En kvinde fra Sydsjælland er blevet snydt for en million kroner, efter hun mødte en mand på nettet. Det skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi på sin Facebook-side.

Hun havde skrevet med en mand på nettet, som sagde, at han var på en hemmelig mission i Mellemøsten. Han var i 60’erne og soldat for USA. Manden sendte flotte billeder af sig selv og link til en konto, hvor kvinden kunne se, at han havde mange penge.

En dag skrev han, at nu havde han fået orlov, men på grund af den hemmelige mission var hans penge indefrosset, så han havde brug for et lån på adskillige tusind kroner. 

Det var rigtig ærgerligt for ham, for pengene skulle bruges til at betale for en helikopter, som kunne flyve ham ud af krigszonen og til Danmark til sin nye kærlighed, sagde han. Den sydsjællandske kvinde overførte pengene. Hun hørte ikke noget fra manden i en lang periode.

Kvinden blev dog ved med at skrive. En dag hørte hun fra ham igen. Manden fortalte, at helikopteren var faldet ned. Derfor havde han ligget på sygehuset i en længere periode. Nu var han igen rask og kunne komme til Danmark. Desværre skulle han igen låne adskillige tusinde kroner til en ny rejse.

Læs også

Bilist fik smadret sin forrude af unge stenkastere: Så gik han amok og løb efter dem

 

Historien fortsatte sådan i en lang periode. Til sidst havde kvinden overført mere end en million kroner til manden, som hun aldrig havde mødt.

- Når vi undersøger IP-adresserne i de her sager, stammer mails og beskeder ganske ofte fra en internet-café for eksempel i Nigeria. Her sidder grupper af unge mænd med skrivegaverne i orden og forsøger at finde ofre, de kan liste penge ud af. Og har man først én gang overført penge, bliver man til en handelsvare. Så bliver den pågældende person "udbudt" på cafeen og sælges til højestbydende, for har man overført én gang, er man sikkert villig til at gøre det igen, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Svindlerne bliver dygtigere
Politiet erkender, at det er let at ryste på hovedet og spørge sig selv, hvorfor nogen overfører penge til folk, de aldrig har mødt. Men det sker hele tiden, og svindlerne er dygtige.

- Og hånden på hjertet; Hvem vil ikke gerne møde den store kærlighed? Og hvem vil ikke gerne tro på sine medmennesker?, skriver politiet.

Politiet har tre råd til folk, når de bevæger sig på nettet og leder efter kærligheden.

Læs også

Kæmpe drama på jysk jernbaneoverskæring: Ægtepar fanget i deres bil på skinnerne

 

1) Pas på: Bevar din kritiske sans. Vær skeptisk. Selv om du er på jagt efter kærlighed og skal være åben og ærlig, skal du samtidig passe på dig selv og dine penge.

2) Send ikke penge: Med mindre du er helt og absolut og totalt sikker på, hvem modtageren er, så send ikke penge på nettet i de her situationer.

3) Søg råd: Slå op online, hvem du overfører penge til. Findes personen overhovedet? Har du mulighed for at tjekke IP-adressen? Måske siger personen, at han er i Mellemøsten, men computeren står i Nigeria. Så er det tid at være på vagt.

 

 

Dagens Gossip