Mand fra Hørsholm dræbte sin kone gennem 50 år: Jeg fortryder intet

I et opsigtsvækkende interview fortæller en 78-årig mand fra Nordsjælland, hvorfor han i foråret valgte at slå sin 71-årige kone ihjel.

På mandag går retssagen mod en 78-årig mand fra Hørsholm i gang. Han er tiltalt for at have slået sin kone igennem mere end 50 år ihjel i april.

Nu tager manden bladet fra munden i Helsingør Dagblad og fortæller, hvorfor han i foråret valgte at dræbe sin kone.

Ifølge manden havde hans konen tryglet ham om at gøre en ende på hendes liv, efter hun var blevet svært handicappet efter en faldulykke.

Nu risikerer han tre års fængsel for drab på begæring, men den 78-årige er helt afklaret med sin handling og fortryder ingenting.

- Man må jo ikke slå folk ihjel, og det har jeg jo gjort. Men jeg har bestemt ikke fortrudt, hvad jeg har gjort. Det var en barmhjertighedsgerning, siger han til Helsingør Dagblad.

Hans hustru var fysisk aktiv gennem hele livet. Blandt andet var hun medlem af en cykelklub og en vandregruppe, hvor hun hver uge cyklede og gik mange kilometer. Efter en ulykke i hjemmet i februar måtte hun stoppe alle sine aktiviteter.

Læs også

Mand i 40’erne springer i døden fra Blåvand Fyr

Hustruen var faldet meget uheldigt og havde brækket flere nakkehvirvler, hvilket havde efterladt hende lam.

Efter flere operationer og genoptræningsforløb stod det klart, at den 71-årige kvinde ikke ville få sin førlighed igen. 

På drabstidspunktet var den 71-årige kvinde indlagt på Rigshospitalets Klinik for Rygmarvslidelser i Hornbæk. Her indtalte hun ifølge ægtemanden to beskeder på hans mobiltelefon, hvor hun sagde, at hun ønskede at dø. Derefter gav han hende 20 sovepiller og lidt at drikke.

Manden, som havde fået lov at overnatte ved siden af hustruens sygeleje, lagde sig derefter ned på sengen ved siden af og lod som om, han sov, så sygeplejerskerne ikke skulle fatte mistanke.

- Jeg frygtede nemlig at der ville dukke personale op og prøve at »redde« så hun fik hjerneskader og så videre, siger manden.

Omkring klokken 2 om natten den 8. april kom en sygeplejerske ind for at tjekke til kvinden. Hun blev fundet død. Manden tilstod straks at have givet sin kone en overdosis sovepiller.

Læs også

Politiet efterforsker mulig voldtægt ved Søpavillionen

Senere fandt han et A4-ark, hvor hustruen havde skrevet - så godt hun kunne med en lam arm: “Jeg vil dø, jeg vil dø, jeg vil dø”.

Retssagen mod manden begynder på mandag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip