Præst voldtog 8-årig pige - fik at vide, han skulle betale faderen med to kasser øl

Pigen var ikke mere end 8 år gammel, og alligevel syntes man, at det var en passende straf, hvis han betalte hendes far i øl.

En kontroversiel sag er kommet frem i offentlighedens lys. En 55-årig præst er anklaget for at have voldtaget en pige, men hans ‘straf’ har vakt forargelse.

Episoden fandt sted i en delstat i nærheden af Mexico City, Mexico.

Præsten, som angiveligt har forgrebet sig på en 8-årig pige, blev bedt om, at betale faderen en kompensation på to kasser øl.

Området, som hedder Oaxaca, er beboet af mange oprindelige stammer, og der er hverken veje eller mobilsignal, skriver The Guardian.

Det er områdets egenråde, som nu har bragt sindene i kog hos mange mennesker. Præsten blev først arresteret, da man hørte om sagen på grund af den debat, der har hersket om hans straf.

Læs også

Psykolog udnyttede patient for sex: Overgrebene fandt sted igennem flere år

Det er meget normalt i de små isolerede samfund, at man bestemmer straffen inden for egne rækker, men nu er der begyndt at komme pres på dem for, at de i det mindste skal overholde menneskerettighederne.

Graciela Zabaleta, som er leder for Mahatma Gandhi menneskerettighedscenter siger:

- Da jeg startede, blev piger solgt for et stykke jord, æsler eller for penge. Tingene er blevet bedre. Præsten blev arresteret mandag morgen, og sagen skal nu efterforskes.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip