Roere på træningstur ved Aalborg ser noget plaske i vandet: Skynder sig derhen og kommer lige akkurat i tide

Foto: Polfoto/MICK ANDERSON

En bådfuld nordjyske roere var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, da en jolle onsdag kæntrede i Limfjorden.

Hvad der skulle have været en hyggelig sejltur for to mænd, endte som en yderst dramatisk oplevelse, da to nordjyder onsdag aften havde taget en jolle ud på Limfjorden.

Pludselige kæntrede jollen dog, hvorefter de to mænd havnede i det iskolde vand lige vest for Jernbanebroen i Aalborg. Det skriver Nordjyske.dk.

Efterfølgende blev Nordjyllands Beredskab alarmeret klokken 18.36, men før man nåede frem og kunne sætte en redningsbåd i vandet, fik de to nødstedte dog hjælp fra uventet kant.

For heldigvis var de to mænd ikke de eneste på Limfjorden onsdag aften.

- Nogle roere på træningstur var kommet dem til undsætning, så mændene hang på siden af en af robådene. Det var supergodt, for det giver noget ro på situationen, og vandet var jo koldt, fortæller indsatsleder Bent Pedersen til Nordjyske.dk

Læs også

17-årige Jonas blev fundet død i går: Få timer senere begyndte de at håne ham på nettet

Ikke mange minutter efter at mændene i vandet var blevet reddet af roerne, nåede beredskabsstyrelsens redningsbåd frem og fik hevet de frysende og forkomne mænd op af vandet.

Herefter blev de to rystende mænd kørt på sygehuset.

- Vi havde også en helikopter i luften, for vi havde fået to meldinger på to forskellige positioner, så der var jo en lille risiko for, at der var to kæntringer. Det var dog den samme, forklare Bent Pedersen, der samtidig sender en stor tak og ros videre til de lokale roere, der blev de forliste mænds redning.

- Vi nåede ikke at få sagt tak til dem, men det har været afgørende set med mine øjne, at de kom til undsætning, lyder det fra indsatslederen.

Læs også om Peters 85-årige far, der sad fastklemt efter alvorlig ulykke: Måtte diskutere med alarmcentralen.

Dagens Gossip