Tre danskere får bøder for at skabe frygt i klovnekostume

Foto: Shutterstock Uhyggelig Klovn

I Kolding og omegn har tre personer fået en bøde i løbet af weekenden for at have skræmt andre.

Tre personer har i løbet af weekenden fået bøder i Kolding og omegn for at skabe frygt iført klovnekostumer.

Bøderne er blevet givet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, fortæller Steen Edeling, der er politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

- Vi har i løbet af weekenden uddelt tre bøder. Når man går rundt og forskrækker folk, kan man sige, at det bare er for sjov, men det er en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, for man skal opføre sig ordentligt, siger han.

- De (personerne, red.) har opført sig på en måde, der kunne skabe frygt hos andre, og de har været udklædt. Det er i forbindelse med, at de har optrådt som klovne, at de har fået bøderne, siger Steen Edeling.

Der er ingen oplysninger om alder eller køn på de personer, der har fået en bøde.

Sydøstjyllands Politi fører ifølge politiinspektøren ikke en egentlig statistik over episoder med skræmmende klovne. Man er heller ikke meget for at udtale sig for meget om situationen, da det kan inspirere andre.

- Det har det med at smitte. Jo mere hype, der bliver, jo mere smitter det. Min opfordring til folk er, at hvis de skal klæde sig ud og lege, skal det være sammen med nogen, der er klar over, at de leger - ikke over for uskyldige mennesker på gader og stræder, siger Steen Edeling.

Flere steder i landet har politiet fået anmeldelser om klovne, der skræmmer tilfældige mennesker.

I løbet af et halvt døgn natten til mandag har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fået fire anmeldelser om uhyggelige klovne.

Også i Hvidovre, Høje Taastrup og Fredericia har folk meldt om skræmmende klovne.

/ritzau/

Dagens Gossip