Vagt blev kaldt ud til indbrud på jysk kro: Overvågning afslørede ham i at gøre det vanvittige

Foto: Shutterstock

Der går efter alt at dømme en rum tid, før den 43-årige kan arbejde som vagtmand igen.

Når man bliver betalt for at passe på andres ting, er det en virkelig dårlig idé at stjæle fra dem.

Det må en 43-årig vagtmand fra Lindved sande, efter han i bogstaveligste forstand blev snuppet med fingrene i indsamlingsbøtten, skriver Horsens Folkeblad

I sidste uge blev han ved Retten i Kolding idømt 30 dages ubetinget fængsel og to års frakendelse af retten til at være ansat i en vagtvirksomhed.

Den 8. oktober sidste år blev han under sit arbejde sendt til Borgerkroen i Vestergade i Vejle. Her var tyverialarmen gået klokken 05.20. Manden skulle sikre sig, at eventuelle indbrudstyve havde forladt stedet.

Læs også

16 mænd sendt i fængsel efter tredobbelt drab i København

Mens vagten ventede på politiet, blev han fanget på kroens overvågningskamera. Her så man den 43-årige tage en indsamlingsbøsse fra Frelsens Hær og stikke den ind under jakken. Bøssen indeholdt omkring 800 kroner.

Vagten er tidligere dømt for berigelseskriminalitet. I retten nægtede han sig skyldig. Han forklarede, at han blot havde flyttet indsamlingsbøssen ind i kroens baglokale.

Den forklaring købte ejeren af Borgerkroen dog ikke. Ejeren fortalte i vidnesskranken, at man aldrig havde fundet bøssen andre steder på kroen efterfølgende.

På baggrund af det valgte retten at kende den 43-årige vagt skyldig. Det blev understreget, at det var skærpende omstændigheder for tyveriet, at han arbejdede som vagtmand.

Læs også

Sjællandsk mormor narret af sit eget barnebarn: Lokkede hende i grov fælde

Dommen blev anket på stedet.

Dagens Gossip