EU dropper sag mod Danmark om sjusk med vandplaner

| Skrevet af redaktion den 28. april 2012 - 7:57

EU-domstolen, der er Den Europæiske Unions domstol, har nu fortalt Udenrigsministeriet, at man har opgivet EU-Kommissionens sag mod Danmark. Sagen drejer sig om, at EU mener Danmark har svigtet i både offentliggørelse og rapportering af vandplanerne, men det løste regeringen med en hurtig vedtagelse af disse vandplaner lige før nytår. - Jeg er naturligvis lettet, men ikke overrasket over, at EU-Kommissionen har valgt at indstille sagen mod Danmark. Vi opfylder vandrammedirektivets krav om offentliggørelse af vandplaner, og det har vi gjort siden 22. december sidste år. Det er altid ærgerligt, når EU-Kommissionen må tage skridt til en sag mod en af medlemsstaterne, derfor valgte regeringen også hurtigt at få bragt orden i sagen med vandplanerne, siger miljøminister Ida Auken (SF). Den nye regering lagde allerede ved sin tiltrædelse vægt på, at Danmark skulle opfylde sine forpligtelser over for EU i forhold til vandrammedirektivet, så forbedringerne af vandmiljøet ikke blev forsinket yderligere. - Vores 23 vandplaner for det danske vandmiljø viser, hvordan tilstanden skal være i vores søer, vandløb, kyster og grundvand. Det arbejde er slet ikke færdigt, men med blandt andet Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger vil vi i næste vandplanperiode kunne fremlægge en køreplan for en fuld gennemførelse af EU’s vandrammedirektiv, siger Ida Auken. Med vandplanerne er der nu lagt en samlet plan for at yde en styrket indsats for renere vand i danske søer, fjorde og åer. Den indsats vil blive yderligere forstærket i de kommende år.

Deltag i debatten

Krimi

22. juli 2014

Politiet har nu også anholdt den 18-årige mistænkte, som blev efterlyst tidligere på dagen.

Politik

21. juli 2014

44 procent af de adspurgte svarer i en måling, at DF er regeringsdueligt. 41 procent er uenige.

Sundhed

21. juli 2014

De fleste ved, at de skal børste tænder hver dag to gange om dagen, men skal tandbørstningen være optimal, så er der en række råd, du også bør følge.

Underholdning

22. juli 2014

Træk vejret. Moderskabet giver masser af bekymringer, men du ødelægger næppe dit barn.

Advarsler

22. juli 2014

Rå, rodskårne champignon solgt i COOP’s butikker bliver trukket tilbage efter fuld af farlig bakterie.

God karma

22. juli 2014

Bodil Jørgensen er den 41-årige ambulancelæge John Christian Jeppesen evigt taknemmelig for at redde sit liv.

Teknologi

22. juli 2014

En bikini lavet af solceller har indbygget usb-stik, så du kan oplade mobilen, mens du solbader.