Ubudne gæster: Sådan bliver du helt fri for myrer i huset

Rigtig mange husejere døjer med myrer, og for at komme problemet til livs har vi samlet en række gode råd.

Efter et noget blandet forår rent vejrmæssigt har solen og forsommeren nu for alvor meldt sin ankomst.

Men i takt med at sommeren står for døren, er der også andre, der melder deres ankomst – og de er desværre ikke nær så velkomne som varmegraderne.

Sol og sommer er nemlig i høj grad forbundet med myrer, og hvert år plages husejere landet rundt af de små ihærdige gæster.

Ønsker man for alvor at komme de små insekter til livs, så er der kun én ting at gøre. De myrer, der kommer ind i huset, bor nemlig ofte i et myrebo, der ligger under betongulvet i din bolig eller langs soklen udenfor. Derfor er det vigtigt at finde myreboet og ødelæg det, hvis du vil være sikker på at slippe af med myrer i dit hus. Det skriver Bolius.

Sådan bekæmper du myrerne:

1. Til at starte med skal du finde myreboet.

2. Hvis boet er i huset under betongulvet, er det vanskeligt at komme til. Du kan ikke ødelægge boet, med mindre du hugger betongulvet op. Forsøg i stedet at komme myrerne til livs med myrelokkedåser.

3. Hvis myreboet til gengæld er andre steder i boligen skal du lægle myrepudder, der er godkendt til bekæmpelse af myrer og/eller krybende og kravlende insekter, så langt ind i boet, du kan. Fjern evt. paneler, dørlister eller gulvbrædder for at komme langt nok ind.

4. Hvis boet er udendørs og findes i jorden, kan du grave ned i boet og hælde kogende vand derned.

En anden mulighed mod myrer er insektmidler.

Vælg altid insektmidler, der er godkendt til bekæmpelse af myrer og/eller krybende og kravlende insekter. Det er vigtigt, at der på midlet står, at det har en vis langtidsvirkning. Langtidsvirkning betyder, at stoffet er virksomt i dage eller uger, efter du har sprøjtet det ud.

Virkningens længde afhænger af, hvilken overflade du har sprøjtet det på. Det har f.eks. næsten ingen langtidsvirkning på rå beton, så her kan insekterne gå hen over overfladen igen i løbet af dage. På glaserede fliser holder virkningen meget længere - måske uger.

Er der meget sollys, på den behandlede overflade, vil det hurtigere nedbryde stoffet og virkningstiden nedsættets. Omvendt vil virkningen i mørke kunne vare længere.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip