Vælg jyske flyttemænd, næste gang du flytter

Den gamle lejlighed er pakket ned i brune papkasser, som står sirligt stablet i stuen, mens sengen, sofaen og stolene står alene tilbage. Telefonen ringer, og en dyb stemme fortæller på syngende aarhusiansk, at de er der lige om lidt.

Hvis du inden for en nær fremtid kommer til at stå i denne situation, så skal du huske også at vælge jyske flyttemænd til at tage sig af dit læs. Der er nemlig mange penge at spare. Det viser en ny undersøgelse.

20 % billigere end københavnerne

Med en ny og rekordstor generation af studerende, der er blevet optaget rundt omkring på de danske uddannelsesinstitutioner, og med en markant større mobilitet på jobmarkedet end tidligere, skal langt flere til at flytte fra den ene landsdel til den anden.

Og de fleste, der enten kommer til eller allerede har prøvet at stå i denne situation, ved, at det er dyrt at flytte. En ny lejlighed eller et andet hus skal sættes i stand, der skal købes møbler, internet- og tv-udbydere skal byttes ud. Og så er der selvfølgelig udgifterne til flyttemændene.

Ligesom det altid er fornuftigt at undersøge mulighederne for de bedste og billigste løsninger, når det eksempelvis kommer til tv-kanaler, så giver det også rigtig god mening at kæmme markedet for flyttemænd igennem. En ny undersøgelse, der er blevet foretaget af flyttetilbud.dk, viser nemlig, at flyttefirmaerne i Aarhus gennemsnitligt er 20 % billigere, end de er i København.

Spar penge på transporten

Undersøgelsen understreger derfor, at det er en god ide at vælge aarhusianske flyttefirmaer, hvis du skal fra Aarhus til København eller den anden vej. Aarhusianerne klarer flytningen lige så hurtigt som deres københavnske kollegaer, men alligevel fakturerer de femtedel af prisen fra i Smilets By.

Omsat til kroner og øre svarer det eksempelvis til, at flyttemændene efter at have stablede alle dine kasser og møbler i vognen og kørt dem over Storebælt kun fakturerer dig for 4.000 kr. i Aarhus, mens de i København vil sende dig en regning på 5.000 kr. for præcis det samme stykke arbejde.

Selvom 1.000 kr. måske ikke lyder af meget, så koster en flytning som nævnt ofte mange penge, når man samler alle kvitteringer sammen. Derfor handler ofte om at spare, hvor man kan – især når det er så nemt som i dette tilfælde.

Forskellen på prisen mellem flyttemændene i Aarhus og i København kan skyldes, at leveomkostningerne generelt er højere i København, og at udgifterne til flytning bare følger med.

Dagens Gossip