Nybagt advokat-mor holdt en uges barsel: 'Jeg brænder for mit arbejde og tjener mange penge’

- Lidt provokerende vil jeg sige, at de fleste mødre i lige så høj grad går derhjemme for deres egen skyld og nærmest anser det som deres menneskeret, siger Eva Persson, der overlod sin nyfødte søn til andre efter en uge og tog på arbejde.

Da den nordsjællandske advokat, Eva Persson, fik en søn i slutningen af 2014 valgte hun at bryde med barselstradiotionerne og gøre det på sin helt egen måde. Og det er noget, der har vakt opsigt og skabt debat.

Allerede en uge efter Eva, som har sit eget advokatfirma Concilio & Co, fik planlagt kejsersnit, var hun tilbage på kontoret og klar til at arbejde på fuld tid, skriver Berlingske Business.

Læs også

Ny forskning: Børn får deres intelligens fra moren

Om valget bag sin ultra korte barsel, som ingen klienter blev informeret om eller nåede at opfatte, forklarer karierrekvinden med stort K, Eva Persson, følgende:

- Det er kæmpestort at få et lille barn, men jeg erkendte, at hvis jeg ville have en forretning, efter at jeg havde født, var jeg nødt til at være på… Jeg brænder for mit arbejde, jeg har møderet for Højesteret og tjener mange penge.

Det har dog sin pris at sætte sit arbejde så højt, som Eva Persson gør. Advokat-moren har kun tid til arbejde og sin familie - der er ikke noget, der hedder fritidsinteresser eller selvrealisering.

Læs også

Mød verdens mindste baby: Emilia vejede kun 229 gram ved fødslen

Det var Eva Perssons familie - især hendes mor og svigerforældrene - der i starten hjalp med at passe sønnike, da hendes mand også er selvstændig og undlod at gå på barsel. Hun er godt klar over, at hendes barselsmodel ikke havde kunnet hænge sammen uden stor hjælp fra omgivelserne. 

Men modellen har været god for Eva Persson, der ikke fortryder sit utradiotinelle valg. Hun tror ikke på, at man er en bedre mor, fordi man går hjemme på barsel i lang tid:

- Lidt provokerende vil jeg sige, at de fleste i lige så høj grad går derhjemme for deres egen skyld og nærmest anser det som deres menneskeret – i hvert fald, når barnet har nået en vis alder. Nogle kvinder synes at have bildt sig selv ind, at børnene sover bedre til mødregruppe-­arrangementer end, når de er med mor på kontoret, siger Eva Persson, der sagtens forstår, at andre mødre holder længere barsel, men samtidig påpeger hun, at disse kvinder også må forstå, at verden ikke står stille, mens de er på barsel.

Læs også

Alle forældre med småbørn bør se denne video: Snedig mor viser, hvordan man lærer sine børn at binde sko på et øjeblik

På trods af Eva Persson er en travl forretningskvinde, har hun faste rutiner med sin søn, når hun er hjemme i villaen i Klampenborg nord for København. Og det er noget, som hun sætter meget pris på.

- Jeg putter min søn hver aften, og ni ud af ti dage er jeg den første, han ser om morgenen. Vi har den gladeste og mest trygge søn på nu 22 måneder. Min måde at gøre tingene på er ikke dårligere – eller bedre – end andres. Men jeg håber da, at jeg som arbejdsom, flittig og ambitiøs mor er et forbillede for ham, siger Eva Persson, der insisterer på at bibeholde sin identitet som Eva, kvinde, advokat og chef, selvom hun er blevet mor.

Hvis Eva Persson og hendes mand skal have et barn mere, er de ikke i tvivl om, at det kommer til at foregå på samme måde. Men næste gang vil Eva Persson mor ikke nøjes med at holde meget ferie og arbejde på nedsat tid, hun vil i stedet gå på pension for at hjælpe datteren og svigersønnen. 

Dagens Gossip