Restaurant Italia vil være børnefamiliernes foretrukne spisested

Skrevet af PA

05/09/2017
I maj 2017 fik den århusianske restaurant Italia på Åboulevarden nye ejere, og selvom restauranten ligner sig selv, er der allerede sket en del ændringer.

Mest læste i dag

Lasagne, pastaretter og pizza. Det er den treenighed, det italienske køkken består af, hvis man spørger de fleste danskere. Det er mad, som nydes i fulde drag af både voksne og børn, og netop dét fremhæver Italias medejer Kasper Vejvad Jørgensen som en af de allervigtigste faktorer for restauranten. Målet med Italia er nemlig at lave et spisested, som er attraktivt for alle aldersgrupper.

 

Det er let at tage børnene med

På Italia er det de færreste gæster, som har bestilt bord i forvejen. Italia er stedet, som folk bliver inspireret til at besøge, når de går forbi, og derfor er det nemt for forældre med mindre børn at gæste restauranten. De kan nemlig bare gå derind, når børnene bliver sultne.

 

Og fordi små børn sjældent er indstillet på at vente på maden, når først sulten har meldt sig, har Italia lavet en buffet, hvor gæsterne kan gå i gang med at spise, så snart de træder ind ad døren. ”Det er en fordel for børnefamilierne, fordi børnene kan få mad med det samme,” siger Kasper Vejvad Jørgensen og tilføjer: ”Og så er det gratis for børn under fire år at spise i buffeten, mens børn mellem fire og 12 år kan spise til en reduceret pris. Vi vil være et familievenligt sted, og derfor skal det være en god oplevelse at tage børnene med på Italia.”

 

Mere smag af Italien

Menuen på Italia er selvfølgelig proppet med italienske retter, og for Kasper Vejvad Jørgensen er det vigtigt, at maden er af høj kvalitet. Derfor har Italia valgt at ændre på nogle af basisprodukterne for at optimere spiseoplevelsen. ”Både pizza og pastaretter er relativt simpelt mad med få ingredienser, og derfor skal produkter som mel, ost og tomatsauce være af en god kvalitet,” siger Kasper Vejvad Jørgensen.

 

Selvom gæsterne forhåbentlig kan smage, at det italienske spisested har fået tilføjet en ekstra knivspis af ægte italiensk kvalitet, er det ikke noget, de kommer til at mærke synderligt til på pengepungen. ”Vi har så vidt muligt forsøgt at undgå prisstigninger, men et par af retterne er da steget med 5 kr.,” siger Kasper Vejvad Jørgensen og tilføjer: ”Men jeg er overbevist om, at gæsterne hellere vil betale 5 kr. mere og så få et mere velsmagende måltid.”

 

Egentlig havde Italia et mål om at være italienske fra inderst til yderst, men gæsterne er alt for glade for tilbehør som tzatziki og retter som ribeye, så det har fået lov at blive på menuen, ligesom pizzafyldet heller ikke udelukkende er baseret på italienske traditioner.

 

Den gode oplevelse

Noget af det, Kasper Vejvad Jørgensen nyder allermest ved restauranten, er, at medarbejderne på Italia har forskellige nationaliteter. ”Vi har italienske, vietnamesiske og spanske medarbejdere, og det skaber en helt særlig stemning, som gør det sjovt at være på arbejde og bidrager til den oplevelse, som gæsterne får, når de besøger Restaurant Italia i Aarhus,” fortæller han.

 

At gæsterne nyder stemningen er afgørende, for det er den gode oplevelse, der får gæsterne til at komme igen: ”Selvfølgelig skal maden være velsmagende, men stemningen er mindst lige så vigtig, for det er den, der får folk til at gå ud og spise. På internettet bliver alle bombarderet med opskrifter og tips og tricks til at lave lækkert mad, og der er ikke langt mellem spisestederne, så folk søger en ekstraordinær oplevelse, når de går ud og spiser,” afslutter Kasper Vejvad Jørgensen.