7 råd til katteejere, der skal på ferie

Skrevet af Laura Nygaard

05/06/2015

Mest læste i dag

Flyet er booket, kufferterne er pakket, og feriehumøret er helt i top.

Men så er der også lige den dér kat…

Uanset om du tager den pelsede ven med på ferie eller lader den slippe, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

- Inden du tager katten med på ferie, bør du tænke dig grundigt om og overveje forskellige scenarier. Vil der være folk, som er allergiske? Er der andre katte på destinationen, som kan skræmme din kat? siger dyrlæge Lotta Möller.

- Det er ikke ualmindeligt, at stressede katte, eller katte der befinder sig i et nyt miljø, drager ud på egne eventyr. Hvis din kat er id-mærket - enten med øretatovering eller chip - kan du opspore den, hvis den løber væk, siger hun.

Læs også: Lær kattesprog: Hvad betyder det, når katten blinker til dig?

Du kan også lade katten blive derhjemme, men selvom katten er et selvstændigt dyr, som ikke skal passes lige så meget som hunden, så kan du ikke bare lade den passe sig selv.

Du kan få nogen til at besøge katten en gang i døgnet, eller du kan bestille en plads på en pension. Vær dog opmærksom på, at de kan være fuldt booket lang tid i forvejen.

- Det er vigtigt, at kattepensionen har høje standarder for indkvartering og kattepleje. Husk, at hvis du indlogerer din kat på et pensionat, så skal den være vaccineret inden for det sidste år, siger Lotta Möller.

Læs også: 8 grunde til, at det er bedre at have en kat end en kæreste

Læs her, hvordan både kat og ejer får en dejlig ferie:

Du er kun væk i et par dage

- Skal du ikke være væk så længe, kan du overlade din nøgle til en ven og bede vedkommende komme forbi med mad, frisk vand og et par kærlige strøg hver dag.

- Du kan også betale dig fra tjansen. Nettet er fuld af gode tilbud. Søg f.eks. ‘kattesitter’, ‘dyretaxa’ eller ‘kattepasser’.

Du er væk i over en uge

- Overtal en ven eller et familiemedlem til at bo hos dig. Katte er sociale og har også brug for venskab og stimulering.

- Alternativt kan du booke den et lille ferieophold på en kattepension. Det koster omkring 85-120 kroner i døgnet inklusive foder.

Katten skal med på ferie

- Anskaf et EU-dyrepas, hvis katten skal med til udlandet. Passet kan kun udstedes af en dyrelæge med dansk autorisation, din kat skal ID-mærkes og vaccineres mod rabies. Passet koster mellem 175- 307 kroner, og du kan få det med det samme. Tjek derudover om din destination har særregler for indførsel af dyr.

- Katte kan også blive køresyge. Lad den faste et par timer inden køreturen og spørg din dyrlæge til råds, hvis du mener, katten har brug for noget beroligende medicin.

- Transporterer katten i en transportboks og ikke løst i bilen. Efterlad den ikke alene i bilen. Udetemperaturen behøver ikke at være særlig høj, før det bliver for varmt inde i bilen.

 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler: