Arsenal knuser Villa på tre gyldne minutter

20/09/2014

Efter tre uafgjorte ligakampe i træk og et nederlag til Borussia Dortmund i Champions League fik Arsenal lørdag eftermiddag en tiltrængt sejr i Premier League.

I den svære udekamp mod det overraskende tophold Aston Villa vandt Arsenal 3-0, og den franske manager Arsène Wenger glædede sig formentlig også over sine målscorere.

Mesut Özil og Danny Welbeck, der begge har været genstand for negativ kritik i den seneste tid, sørgede for Arsenals første scoringer.

Den første halve time indikerede ellers på ingen måde, at Arsenal skulle vinde klart. Kampens første tredjedel var ganske lige, og Villas Ciaran Clark havde en kæmpe hovedstødschance, der kunne have bragt hjemmeholdet på 1-0.

Men i stedet afgjorde Arsenal kampen på tre gyldne minutter fra det 33. til 36. minut.

Først blev tyske Özil sendt af sted på en friløber, som han udnyttede sikkert. Minuttet efter satte Welbeck, der netop er skiftet fra Manchester United, sidste fod på et perfekt gennemspillet angreb.

Kort efter bidrog hjemmeholdets Aly Cissokho, da han sendte et farligt indlæg i eget net til 0-3.

Anden halvleg bar præg af, at kampen var afgjort, og Arsenal brugte ikke flere kræfter end højst nødvendigt på at holde føringen.

Det var sæsonens første nederlag til Villa, som inden femte spillerunde lå på andenpladsen efter Chelsea. Nu ligger Southampton i stedet på andenpladsen.

På udebane mod Swansea - i det der sensationelt kunne betegnes som en topkamp - vandt Southampton 1-0 på et mål af Victor Wanyama 10 minutter før tid.

Southampton havde dog længe fordel af at spille en mand i overtal, da Swanseas Wilfried Bony blev udvist kort inden pausen.

Det kriseramte bundhold Newcastle fik en lille opmuntring med 2-2 hjemme mod Hull, der ellers førte 2-0 indtil et kvarter før tid. Papiss Cisse scorede begge mål for Newcastle.