Bundproppen Sønderjyske banker FC Nordsjælland

21/04/2014

Sønderjyske hentede tre vigtige point i kampen om overlevelse i Superligaen. Hjemme i Haderslev blev FC Nordsjælland besejret 3-1 efter to mål af Rubin Okotie, som endda fik en scoring underkendt. Med sejren overlod Sønderjyske sidstepladsen til Viborg.

Noget tyder på, at man endnu engang skal passe på med at afskrive sønderjyderne i nedrykningskampen.

Med sejren har Sønderjyske blot ét point op til AGF over nedrykningsstregen med fem runder tilbage. AGF spiller dog mod Brøndby senere søndag.

FC Nordsjælland havde kurs mod toppen efter ti point i fem kampe og kun ét mål imod. Den flotte statistik blev ødelagt søndag, og FCN-mandskabet bliver stående på syvendepladsen.

Sønderjyske havde Tommy Bechmann og Johan Absalonsen tilbage i startopstillingen. Hjemmeholdet startede da også offensivt, og der var fra start hård kamp om midtbanen.

Dommer Michael Tykgaard havde efter 20 minutter uddelt fire gule kort. Det gav lidt ro på gemytterne, og samtidig begyndte antallet af målchancer at tage til.

Anders Christiansen havde en stor målchance for gæsterne, og netop som FC Nordsjælland pressede allermest på for en scoring, kom Sønderjyske på måltavlen efter et forsvarsfejl hos gæsterne.

Det var unge Pascal Gregor, som var i gavehumør med en dårlig tilbagelægning. Sønderjyskes Rubin Okotie lurede på muligheden, og koldblodigt scorede han til 1-0.

I starten af anden halvleg sendte Rubin Okotie igen bolden i mål, men jublen på Sydbank Park blev ændret til højlydte protester som følge af scoringen blev annulleret for offside.

Hurtigt kunne tilskuerne dog trøste sig med et perlemål. Bjørn Paulsen steg til vejrs på et hjørnespark og headede bolden ind via roden af venstre stolpe.

Efter Sønderjyskes 2-0-mål blæste FC Nordsjælland til angreb, og Jens Stryger Larsen reducerede med 20 minutter tilbage på uret. Tættere på en udligning kom gæsterne ikke. I stedet slog Rubin Okotie til igen og scorede sit sjette mål i foråret.

Sønderjyske møder allerede på fredag Randers, mens FC Nordsjælland søndag tager imod FC København.