FC Vestsjælland tæver tandløse OB

25/07/2014

Sæsonens anden kamp bød ikke på oprejsning for OB, der i udekampen mod FC Vestsjælland var endnu dårligere spillemæssigt end i premierenederlaget til Hobro. Fynboerne tabte fuldt fortjent med 1-3 i Slagelse.

Igen var det fynboernes defensiv og den centrale akse på banen, som ikke fungerede. FC Vestsjælland satte sig totalt på midtbanen, og over for en rystende usikker defensiv skabte hjemmeholdet chancer i massevis.

Meget sigende for OB's indsats i kampen, var det reelt keeper Mads Toppel, der markerede sig bedst. Han tog flere gange fra på gode forsøg, blandt andet da FC Vestsjælland-anfører Henrik Madsen var alene igennem.

FC Vestsjællands spillere fik hele tiden tid og plads, og det formåede de flot at udnytte. Henrik Madsen og Jan Kristiansen på midtbanen arbejdede stenhårdt, og det gav gode arbejdsbetingelser for offensiven, hvor Rasmus Festersen igen førte an.

OB-træner Troels Bech forsøgte efter en elendig første halvleg at rette lidt op på den skrantende skude, da han ændrede systemet fra 4-4-2 til 3-5-2. Lige lidt hjalp det, der var kun spillet knap 10 minutter af anden halvleg, før hjemmeholdet kom på 3-0.

Som i sæsonpremieren mod Hobro var de offensive indslag fra OB en mangelvare fredag aften. Darko Bodul på toppen løb mest af alt rundt som en hovedløs kylling, og da Rasmus Falk grundet sygdom tidligt måtte gå ud, blev offensiven ganske ufarlig.

Emil Larsen fik dog pyntet en smule på resultatet, men trøstemålet ændrer ikke på billedet af et OB-hold i store problemer - både offensivt og defensivt.

FC Vestsjælland viste omvendt, at de takter, holdet viste i første halvleg mod FC Nordsjælland i premieren, ikke var en tilfældighed. Slagelse-mandskabet har fået bygget på offensivt og har allerede nu scoret 16 procent af sidste sæsons måltotal.

Sejren bringer for en stund FC Vestsjælland mod toppen af Superligaen, hvor Slagelse-holdet nu er nummer to. OB dumper omvendt ned på sidstepladsen med nul point efter to spillerunder.