Formstærke AaB stryger problemfrit i pokalfinalen

09/04/2014

Hvis fodboldspillerne i AaB kan holde tungen lige i munden i den kommende måned, kan denne sæson ende i den helt store nordjyske champagnefest.

AaB fører Superligaen, og onsdag aften kvalificerede Kent Nielsens velspillende mandskab sig også til pokalfinalen, da Horsens blev besejret med 2-1 i Aalborg.

Nordjyderne gik ind til kampen med en føring på 3-1 i ryggen fra den første kamp i Horsens, og derfor var der på forhånd ikke den store tro på, at Horsens fra den næstbedste række kunne snyde værterne.

Det var da også hjemmeholdet, der dominerede, og som så ofte før i denne sæson var det med Kasper Kusk i rollen som offensiv motor.

Den ombejlede kantspiller havde denne gang fået en mere fri rolle som hængende makker til Lukas Spalvis i angrebet, og det var netop de to formstærke herrer, der stod for de to mål, der satte tingene på plads i første halvleg.

Kusk bragte AaB foran efter 28 minutter, da Horsens-keeper Thomas Villadsen sparkede bolden lige ud i hovedet på Spalvis, der dermed uforvarende spillede sin holdkammerat fri.

I halvlegens sidste minut scorede Spalvis så til 2-0 på en ripost fra Kusks skråskud, som Villadsen kun kunne parere.

Anden halvleg blev knapt så livlig, og Horsens havde tydeligvis affundet sig med, at det ikke bliver til en finaletur til Parken i denne sæson.

Østjyderne har en vigtig topkamp mod Silkeborg på lørdag, og det var måske medvirkende til, at man aldrig satte noget helhjertet comebackforsøg i gang.

André Bjerregaard fik dog udnyttet en lidt tilfældig chance otte minutter før tid og reducerede dermed AaB's føring til 1-2. Men det bliver altså Superligaens tophold, der bliver den ene part i finalen 15. maj i Parken.

Modstanderen findes torsdag, når FC Nordsjælland og FC København spiller deres returkamp.