Hobro overrasker: Vinder superligadebut i Odense

20/07/2014

Mads Hvilsom var dagens mand for superligadebutanterne Hobro, der via et tidligt og et sent Hvilsom-mål vandt 2-1 ude over OB.

Kasper Larsen udlignede for fynboerne, der generelt i kampen havde det svært mod et godt organiseret Hobro-hold.

For første gang i Hobros 101 år lange historie er klubben at finde i landets bedste række. Vurderet ud fra premieren mod OB, har nordjyderne ikke tænkt sig at lade denne sæson blive den eneste i Superligaen.

Hobro viste i kampen ikke blot vilje og mandsmod, men også hurtigt angrebsspil og fine kombinationer. Nervøsiteten blev hurtigt rystet af, og i lange perioder af især første halvleg dominerede gæsterne.

OB havde gode momenter, især når Rasmus Falk fik bolden. Han forsøgte igen og igen at spille rundt om Hobros lidt tunge midterforsvar, men den sidste skarphed manglede.

Defensivt har OB de seneste år haft store problemer, og det ændrede sommertilgangen Lasse Nielsen ikke på i den første kamp. Hobro fik plads og tid, både i det etablerede angrebsspil men især i kontraerne.

Hjemmeholdet formåede i perioder at presse Hobro godt tilbage, men savnet af en angriber var tydeligt hos fynboerne, der for ofte forsøgte at drible i feltet frem for at afslutte.

Hvor OB dansede om den varme grød, formåede Hobro at afslutte deres angreb. Det var Mads Hvilsom bedste bevis på, da han efter ni minutters spil bankede bolden ind bag en noget passiv Mads Toppel i OB-målet.

Hvad OB's offensiv ikke kunne, præsterede stopperen Kasper Larsen til gengæld 10 minutter før tid. Her steg han til vejs og gav med 1-1-målet fynboerne troen på sejr i opgøret.

Den tro lod Mads Hvilsom dog ikke fynboerne leve i ret længe. Fem minutter efter fynboernes udligning udnyttede han forbilledligt forarbejde fra debutanten Quincy Antipas og sikrede med sit andet mål en jysk 2-1-sejr.