3 ud af 4 forbrugere betaler for kanaler de ikke ser

Skrevet af PA

22/10/2016
En undersøgelse foretaget af Forbrugerrådet Tænk viser, at vi er alt for mange, der betaler for tv-kanaler vi aldrig ser.

Dagens topnyheder

Er du en af dem, der har over 30 TV-kanaler derhjemme? Så kender du helt sikkert også til de dyre regninger, som postbuddet ligger i din postkasse med jævne mellemrum. En undersøgelse har nu slået fast, at 3 ud af 4 forbrugere betaler for tv-kanaler, som de aldrig ser. Et klassisk eksempel er sportskanalerne, som du ofte kun kan få med i din tv-pakke, hvis du køber den største og dyreste af dem alle. Det fik Forbrugerrådet Tænk, som også står bag undersøgelsen, til at udarbejde kampagnen: ”Hvorfor f… skal vi betale for noget, vi ikke ser? ” I den forbindelse modtog Forbrugerrådet Tænk over 10.000 krav om muligheden for frit kanalvalg. Forbrugerne er altså nu fast besluttet – de kræver retten til selv at bestemme, hvilke kanaler de vil have og dermed også betale for.

 

Heldigvis er TV udbydere nu cirka et år efter undersøgelsen begyndt at lytte til forbrugerne, og i dag tilbyder mange selskaber mulighed for frit valg af kanaler. En af udbyderne er Fibia, som tilbyder en løsning, der hedder FritValg til deres fjernsyns pakker. Du får dermed mulighed for at vælge en standard pakke, også tilvælge de FritValg Pakker, som du ønsker at betale for. Pakkerne, som du kan tilvælge, består af alt mellem 2-8 kanaler og er matchet, så de passer i temaer.

Har du børn i hjemmet, som elsker at se Disney Channel og Nickelodeon, har du nu mulighed for at vælge børnepakken uden at betale for alle sportskanalerne også – eller omvendt. Det kan også være, at du ønsker at følge med i nyhederne verden over, og dermed får du mulighed for at vælge BBC-pakken.

 

Det lader til, at TV udbyderne er begyndt at tage højde for forbrugernes ønsker om ikke at betale for kanaler, som de ikke ser. Dog har lejere og folk, der bor i boligforening også loven på deres side. 1.juli 2016 trådte en ny lov i kraft om frit udbydervalg, og beboerne er nu derfor ikke tvunget til at vælge en bestemt udbyder gennem fx boligforeningen.