Boligadvokater gør selvsalg mere overskueligt

Skrevet af PA

28/04/2017
Selvsalg er blevet populært for at spare omkostninger, men en boligadvokat kan være nødvendig, hvis man vil spares for ubehagelige overraskelser.

Mest læste i dag

Selvsalg er blevet mere normalt på det danske boligmarked. Ved selvsalg sparer man omkostningerne til en ejendomsmægler, og står derved selv, eller i samarbejde med en boligadvokat, for at sælge sit hus eller lejlighed til den rette køber. Selvsalg er dog ikke så simpelt som så, og der er mange potentielle farer som det er væsentligt at man er opmærksom på.

Hvis man som ejer af en ejendom står med et brændende ønske om at sælge sin bolig selv, er det for overhovedet at få solgt huset, vigtigt at sætte en realistisk pris. Den nemmeste måde at finde ud af, hvad den realistiske pris for netop ens egen bolig er, er ved at se hvad de omkringliggende boliger er blevet, og bliver, solgt for, og derved vurderer hvor meget ens eget hjem er værd. Uden en realistisk pris bider der aldrig en køber på, og så kommer man jo som bekendt ingen vegne.

Næste skridt i klargøringen af selvsalg, er at få indsamlet alle de dokumenter, der er væsentlige for at køber kan overtage ejendommen, og problemfrit kan skrive under. I samme ombæring kan det være en fordel af få foretaget et tjek af huset, således at man som sælger ikke risikerer at bryde sin oplysningspligt, hvis nu der er væsentlige fejl og mangler ved huset som køber skal vide. Sælgeransvar er vigtigt, og et lovmæssigt krav, også selvom eventuelle oplysninger kan påvirke køber negativt omkring salget. Når alle informationer er samlet ind om husets tilstand, bør man som sælger sørge for at huset er flot og præsentabelt, så det kan præsenteres for mulige købere, og på den måde sælge sig selv. Der findes mange gode råd til hvordan man sælger sin bolig, her er nogle bud der kan hjælpe dit salg på vej.

Når køber har givet udtryk for at være interesseret, og buddet måske allerede er foretaget, er det en stor fordel, at bruge noget af sit budget på, at få en boligadvokat ind over handlen. En af de største farer ved selvsalg, er at dokumenter eller købsaftaler bliver ufuldstændige, da det kan få et ærgerligt efterspil. Boligadvokater ved hvad de skal kigge efter af juridiske hensyn, og derved undgår man et efterspil, der vil få negative konsekvenser.

Sidst men ikke mindst i et selvsalg af en ejendom, skal sælger huske at køber har en fortrydelsesret, også selvom at købsaftalen er underskrevet af begge parter. Der er nemlig sådan, at når de to parter er blevet enige om en overdragelse af boligen, så har køber altid seks dages fortrydelsesret. Det vil sige at købsaftalen kan ophæves, dog mod en betaling af én procent af købssummen i godtgørelse.

Selvsalg kun ved hjælp af egen viden og en boligadvokat, kan altså være et projekt der er værd t tage fat i. Der er mange omkostninger der kan spares væk, og samtidig kan man sikre, at salget af ens ejendom foregår på præcis den måde man selv ønsker det og altså opnå et mere personligt salg, fremfor at salget bliver på en ejendomsmæglers præmisser. Faktisk er det ofte lejlighedsejere der tager sagen i egen hånd, du kan læse mere om det her.