Efteråret betyder investeringer til de små

Foto: Shutterstock

Uge 42 står lige for døren, og det betyder at efterårsferien nærmer sig med hastige skridt. Det er højsæson for ture i skoven, hvis vejret er til det — og ellers bliver der uden tvivl kø ved billetlugerne til diverse indendørs legeland, akvarier og andre børnevenlige aktiviteter. 

Som vejrudsigten ser ud på nuværende tidspunkt, bliver der rig mulighed for at tage børnene med udenfor og opleve den dejlige danske, farverige natur, men husk, at temperaturerne er faldet. 

Med en ny sæson følger også nyt tøj. Hvor foråret og sommeren hører til i den billige ende af skalaen, befinder efterår og vinter sig i den dyre. I hvert fald når det drejer sig om køb af tøj til familiens yngste medlemmer.

Efteråret og den forestående vinter er en bekostelig affære for børnefamilier, og for mange er de børnepenge, der går ind i oktober, derfor en kærkommen ’gave’ fra staten.

Derfor er efteråret dyrt

Små børn vokser nærmest med lynets hast, og det, der passede perfekt for 8-9 måneder siden, er blevet for småt, hvilket betyder, at der skal købes nye flyverdragter og vinterstøvler, der er blandt de største investeringer, når det kommer til børnetøj. Inden man har set sig om, kan man hurtigt have brugt en mindre formue. 

En hurtig undersøgelse hos Naturebaby.dk viser, at man ikke finder vinterstøvler til under 600 kroner — og det samme gør sig gældende for flyverdragter. 

Det kan være dyrt at købe brugt

Der kan være mange penge at spare ved at gå efter tilbud eller ved at købe brugt — men vær opmærksom. Flyverdragter er noget af det, der bliver udsat for mest slid. 

Køber du en brugt flyverdragt, skal du derfor kigge den grundigt efter på bagen og på knæene, da disse let kan være tyndslidte, selvom det ikke lige er til at se. Skal du først købe en brugt flyverdragt, er besparelsen hurtigt forsvundet, og du har fået to dårligere dragter, end hvis du havde købt en ny – så vær på på vagt.

Dagens Gossip