Gin har vundet danskernes hjerter

Skrevet af PA

13/10/2016
Gin er en af danskernes foretrukne alkoholiske drikke. Faktisk er det den spiritus, der vokser mest herhjemme, og især sammensætningen af gin og tonic er populær.

Dagens topnyheder

Danmark har netop fået sin første gin, Elg Gin, og nu har den første danske bog om emnet nu også set dagens lys.

’Gin, Tonic & Tilbehør’ hedder bogen, der netop er udkommet. Bogen er skrevet af Iben Diamant, der står bag bloggen WhyNotGin. Som titlen indikerer, omhandler gin, tonic og tilbehør, og læseren vil få et indblik i ginnens historie, introduktion til de faglige termer samt få inspiration til drinksopskrifter.

 

Flere danske destillerier producerer nu gin

Sidste år fik København sin egen gin, Copenhagen Dry Gin, som ikke bare er verdens første honningbaserede gin med enebær som den eneste botanical — det er også den første gin nogensinde, der er produceret i København.

 

Mikeller har også netop produceret deres første gin, der kort og godt hedder Mikeller Spirits — Botanical Gin. Det er en gin af høj kvalitet, der er rund og fyldig i smagen. Den danske spiritusscene har altså aldrig stået stærkere end i øjeblikket, og især gin er populært som aldrig før.

 

De danske druer er også begyndt at vise format

Gin er ikke de den eneste alkoholbaserede drik, de danske spiritusproducenter har fået øjnene op for — også vin er blevet populært at fremstille. Især de grønne druer trives i det danske klima, hvilket resulterer i et højt niveau af hvidvine.

 

For at vinen bliver en succes, kræves det dog at foråret byder på frostfrie nætter, så megen sol som muligt og en begrænset mængde regn. Derfor er det primært de grønne druer, der trives i Danmark — og dermed også hvidvin, der er den eneste vin, der for alvor er interessant at dyrke.

 

Selvom der stadig er lang vej igen, før Danmark for alvor bliver et interessant land at dyrke vin, så bliver det spændende at følge udviklingen.