Han stiller en masse tomme colaflasker på hovedet, men vent til du ser hans have 1 år senere

| Skrevet af Kirstine Petersen den 24. februar 2016 - 14:52
Foto: YouTube

Alle kan gøre det her.

Hvad ville du sige til at få en køkkenhave bestående af gamle, stablede sodavandsflasker, lidt jord og nogle frø?

Det er enkelt, billigt og skånsomt mod miljøet, lover en video, der lige nu hitter på de sociale medier, hvor folk har fået øjnene op for ideen.

Belgiske Willem Van Cotthem, der er professor i botanik, er manden bag. Hans video af flasketårnene har nogle år på bagen, og den viser, hvordan han sammen med sine to sønner laver den opsigtsvækkende køkkenhave på nogle få kvadratmeter, og som kan sættes op langs et hegn, på en altan, op ad en mur eller blot i et smalt bed.

Ideen er at stable større sodavandsflasker ved skiftevis at sætte en flaske med afsavet bund på jorden, fylde jord og frø i flasken og derefter sætte endnu en flaske med afsavet bund ned, som også fyldes med jord og frø.

Flaskerne kan evt. tapes sammen, så det forbliver samlet. Det er vigtigt at slutte tårnet af med nogle tomme flasker, hvor man fylder vand i, som planterne selv "tager for sig af", og så man ikke skal bekymre sig om at vande hver eneste dag. 

Til sidst har man et tårn som det ses i videoen nedenfor, og planter man på rette tid forår eller sommer, får man på kun få uger en grøn søjle med alt fra peberfrugt, salat, krydderurter og andet lækkert til at fylde køkkenet og maverne. Planter man flerårige planter, kommer de naturligvis igen året efter.

Willem startede sin have i 2011, men blev ved med at bygge den til, så han et år efter havde en helt grøn krog. 
 

Læs også: Duftlys kan være livsfarlige at have i dit hjem

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Politik

26. maj 2016

Løkke peger på tre udfordringer i dansk økonomi, som skal løses med 2025-plan for at frigive penge.

Sundhed

26. maj 2016

En våd aften i byen sluttede tragisk, efter en ung mand havde drukket 75 shots til lyden af en jublende gruppe, der så på.

Advarsler

26. maj 2016

Det kan være fristende at tage sig en slapper og blive i sine træningsbukser, når man er færdig med træningen, men det er en dårlig idé.