Hver sjette dansker sløser med sikkerheden: Forsikringsselskab advarer mod denne populære pung

Skrevet af Laura Nygaard

30/07/2015

Mest læste i dag

De fleste ved godt, at det er dumt at opbevare sin pinkode i pungen sammen med betalingskortet. Ikke desto mindre svarer hver tyvende dansker i en ny undersøgelse, at de gør netop dette.

Hvad færre måske er opmærksomme på er, at det er risikabelt at have sin telefon i en af de populære mobilpunge, der kan indeholde både telefon, penge, kort og identifikation. Men nu advarer forsikringsselskaber mod disse.

Godt hver sjette dansker opbevarer sin mobiltelefon i pungen med penge, kreditkort og identifikation, viser en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

Læs også: Pas på hackere på ferien: Her er de gode råd, der kan redde dig og mobilen

Men det er som at servere hele sit liv på et sølvfad, mener koncerndirektør i Gjensidige Forsikring.

- Det er meget frustrerende at miste sin pung, men hvis vi også har mobil og nøgler i pungen, kan konsekvenserne pludselig blive meget store. For mange af os er det hele vores liv, der forsvinder med pungen og telefonen, og det er derfor en ret stor risiko at løbe, hvis vi vælger at opbevare alt i mobilpungen, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør i Gjensidige Forsikring.

Hver tiende dansker i undersøgelsen svarer i øvrigt, at de også bruger pungen til husnøgler.

Men bliver din pung stjålet, og den indeholder nøgler samt sygesikringsbevis med adresse, kan du ikke altid være sikker på, at forsikringen dækker, hvis tyven følger adressen på kortet og låser sig ind uden at tvinge sig adgang.

Læs også: Forsikringen dækker ikke tyveri af Rasmus' bil: Han gav selv nøglerne til biltyvene

Og den risiko stiger, hvis alle tingene er samlet i pungen fremfor f.eks. tasken, advarer Kim Rud-Petersen.

- Det er ofte nemmere og hurtigere for tyven at stjæle en pung fra en taske end at tage hele tasken, siger koncerndirektøren til Dagens.dk.

- Det gælder derfor om at sprede sine ejendele så meget som muligt.

Derfor er det heller ikke smart at tage et billede af sit Nem-ID for at slippe for endnu et kort i pungen.

Det er i øvrigt også forbudt. Men hvis du aldrig har fået læst betingelserne, bringer vi et uddrag her:

‘Du skal være opmærksom på, at du ikke må scanne dit nøglekort, indtaste dine nøgler på eksternt medium eller på anden måde digitalisere eller kopiere nøglerne.’

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: