iPhone X og iPhone 8 er landet – Apple lancerer 3 nye produkter til sortimentet

iPhone X er navnet på det, som Apples fans har længtes efter – en ny mobiltelefon, der skal sætte nye standarder for resten af markedet.

iPhone X bliver nok svær at komme udenom

Selvom iPhone ikke længere er et fremmedord, så har Apple det alligevel med, at lancere og præsentere produkter, der er umådeligt svære at overse. Man skulle tro, at de ligeså stille ville drukne i mængden, men det har ikke været tilfældet – tværtimod. Og ligesom alle tidligere iPhones har formået at tiltrække sig hele verdens opmærksomhed, så vil iPhone X næppe være først til at bryde den vane – nok nærmere (igen); tværtimod. Og det er egentlig en lille smule underligt, da der ikke er synderligt meget nyt under den ellers så populære Apple sol.

Face ID bliver ny standard på iPhone X

En af de få helt nye features, som iPhone X bliver garant for, er Apples nye Face ID. Det er, som du sikkert har gættet, ansigtsgenkendelse. Face ID er mere sikkert end Touch ID, og et step op fra irisscan, som vi tidligere har set i konkurrerende telefoner. Face ID scanner nemlig ikke kun dine øjne, men hele dit ansigt, og gør det således mere sikkert og nemt, at låse sin iPhone X op. Apple siger i samme ombæring, at Face ID funktionen er så sikker, at den ikke kan snydes af billeder eller masker, men at det udelukkende fungerer med rigtige ansigter – og selvfølgelig kun den respektive iPhone X ejers ansigt.

Levende emojis på iPhone X – såkaldt ”Animoji”

”Punktum, punktum, komma, streg. Sådan tegnes Nikolaj.” Sådan lyder en gammel remse, der i al sin enkelthed beskriver de første smileys meget godt. Siden er smileys hovedsageligt set i fødevarebranchen, mens mobiltelefonerne i dag bruger emojis. Og modsat gode gamle Nikolaj, er der i dag et ocean af Emojis, at vælge blandt. Og nu også ”Animojis”. Når den nye iPhone X lander, bliver Animojis det nye sort. Det er en slags ”levende” emojis, der fungerer ved at scanne dit ansigt, og få en af de populære emoji-figurer til at imitere din mimik – og endda optage din stemme. Dermed kan du med iPhone X sende talebeskeder – små videoer – med dig selv som en af de kendte emoji ansigter.

Brugbart? Tja, det er måske ikke noget, der sikrer Apple Nobels fredspris, men sjovt – det er det helt sikkert.

iPhone X skygger for iPhone 8 og iPhone 8 plus

iPhone X er Apples 10 års jubilæumsmodel for deres iPhone, og som sådan er det uomtvisteligt den, der har fået mest opmærksomhed og flest nye features. Men i forbindelse med afsløringen af iPhone X, viste Apple også hhv. iPhone 8 og iPhone 8 plus frem, og her var der ikke meget nyt i forhold til iPhone 7 modellerne. Faktisk er designet – glas på både front og bagside – samt en ny og hamrende hurtig processor, helt sikkert det mest iøjnefaldende. Derudover har iPhone 8, iPhone 8 pluis og iPhone X, for den sags skyld, alle sammen trådløs opladning, hvilket vil sige, at man snart kan slippe for at bruge ledning, når man skal oplade sin telefon.

Trådløs opladning er dogh bare ikke som sådan en nyhed – men fedt, at Apple nu også har taget denne teknologi til sig.

Der er næppe tvivl om, at Apples nye iPhones nok skal blive en kæmpe kommerciel succes. Det gør de jo altid. Men spørgsmålet er, om der reelt er skabt for stor intern konkurrence ved at lancere 3 telefoner, hvoraf kun 1 virkelig skiller sig ud fra mængden, nemlig iPhone X, som har kant-til-kant display, bedre kamera, ny brugerflade, Face ID osv., mens iPhone 8 og iPhone 8 plus egentlig bare minder lidt om de ”gamle” iPhone 7 modeller i nyt design. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip