Lad boligadvokaten gøre din flytning tryg

Forandringer. Mere luft. Mere plads. Mindre plads. Geografiske omstændigheder. Nye muligheder. Der er mange forskellige grunde til, at man vælger at skifte sin bolig ud. En ting er dog fælles for alle, der står og skal til at købe eller sælge en bolig, nemlig de mange spørgsmål, der pludselig dukker op. 

Som sælger er du som regel repræsenteret af en ejendomsmægler, men som køber står du ofte på egne ben. Når ord som tinglysning, advokatforbehold og refusionsopgørelse pludselig bliver en fast del af dit ordforråd, kan det derfor være en fordel at få en professionel at spare med, og her er en boligadvokat det perfekte valg.
En boligadvokat kan være dig behjælpelig uanset, om du skal sælge eller købe bolig. I købsfasen kan du både vælge at få hjælp, før du sætter den afgørende underskrift, så du er sikker på, at alt er som det skal være, eller efter, hvis du ønsker hjælp til at udarbejde et skøde eller lignende. En boligadvokat er med andre ord din mest loyale ven, når boligen skal udskiftes.

Den perfekte vejviser

Særligt for førstegangskøbere kan hele købsprocessen være noget af en labyrint, hvor man ikke rigtig ved, hvilken retning man skal gå i, og hvad krusedullerne på de mange papirer egentlig betyder. Derfor kan det være en god ide at hyre en boligadvokat allerede inden, boligen er købt og lade ham være behjælpelig med forståelsen af den bunke papirer, der altid følger med et køb i denne størrelsesorden.

Hvis du føler dig utryg i forhandlingsprocessen, kan du også få boligadvokaten til at hjælpe dig med denne samt med at forhandle vilkårene for overtagelsen, så sikrer du dig, at din nye boligsituation får en perfekt start.

Dokumenternes mester

Selvom underskriften er sat, er der stadig mange praktiske foranstaltninger, man som køber skal være opmærksom på. Du kan derfor vælge at kontakte en boligadvokat, som kan hjælpe dig med at gennemgå og ordne dokumenter såsom købsaftale, skøde og tinglysning. Særligt skødet er vigtigt, da det er det dokument, der sikrer dig som køber ret til sælgerens bolig. Et skøde skal indeholde alle de krav, som stilles i lovgivningen, og det kan derfor være noget af en opgave, hvis man selv ønsker at ordne det – særligt hvis man ingen købserfaring har.

Få mere tid til flyttekasserne

Har du brug for professionel hjælp, når du skal sælge din bolig, står boligadvokaten også klar her. Overlad ham arbejdet med at indhente relevante dokumenter og udarbejde købsaftale, så kan du i ro og mag pakke dine flyttekasser, sige farvel til naboerne og gøre dig mentalt klar på den forestående flytning.

Det er krævende at købe og sælge bolig, og derfor er hjælp udefra altid kærkommen, specielt når det gælder de juridiske foranstaltninger, der skal tages højde for i denne sammenhæng. Så næste gang du skal rykke teltpælene op, så overvej, om du ikke kunne bruge et par ekstra hænder – ikke til at løfte flyttekasserne, men til at hjælpe dig igennem dit køb eller salg, udarbejde alle de nødvendige papirer og sørge for, at alt forløber uden problemer. Dét er nemlig boligadvokatens fornemmeste opgave. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip