Sous Vide har vundet danskernes hjerter

Skrevet af webmaster

07/05/2018
Foto: Gastrofun
Foto: Gastrofun
Madtilberedningsteknikken sous vide var for få år siden fuldstændig ukendt i de danske køkkener, men sådan er det ikke mere.

Dagens topnyheder

Den gang var det nærmest kun muligt at købe sous vide udstyr i over nettet eller i udlandet, men sådan er det ikke mere. Alle isenkræmmer-, elektronik- og større supermarkedskæder forhandler nu flere forskellige udgaver af udstyr til sous vide tilberedning.

Hvad er sous vide?

”Sous Vide” betyder ”under vakuum” på fransk og er i bund og grund et kar/vandbad (der ligner en frituregryde) hvor temperaturen er stabil. Det betyder at du f.eks. kan tilberede en roastbeef-steg som du ønsker skal være medium-rear hele vejen igennem. Det kan du gøre ved at vakuumpakke kødet og lægge det i 56 grader varmt vand i et par timer. Det giver en flot medium-rear roastbeef hele vejen igennem, ligesom du kender det fra roastbeef-pålæg. Det er noget andet end en steg fra ovnen der er pænt rosa i midten og grå i kanten. Kødet skal dog lige kort tid på en pande bagefter, så det får lidt stegeskorpe og bliver super lækkert. Læs mere her omkring sous vide opskrifter

Hvordan kommer man i gang med sous vide?

Før i tiden kostede disse sous vide kar en mindre formue og var bestemt ikke noget for private husholdninger. I dag er priserne ret overskuelige og almindelige danskere er kommet med på sous vide bølgen. 

Derudover er der nu muligheder for at erstatte disse vandbadskar med en sous vide stav, der kan købes for under 1.000 kr. og ikke er særlig pladskrævende, da de kan sættes på en gryde der er fyldt med vand.

Det er dog en jungle at finde ud af hvilken sous vide stav man skal købe, så her anbefaler vi at du tager et kig på denne guide fra GastroFun.dk: Sous vide stav.

Hvis du kender lidt til sous vide tilberedning selv og bruger det jævnligt så er en sous vide maskine/kar at foretrække. Du kan se denne guide fra GastroFun.dk omkring de forskellige muligheder: Sous vide maskine.