Storbank: Stop brugen af kontanter

| Skrevet af Kirstine Petersen den 21. januar 2016 - 14:41
Foto: Colourbox

Penge er roden til alt ondt.

Penge er roden til meget ondt. De er kilden til fusk, svindel, kriminalitet. Det mener Norges største bank DNB, som derfor vil afskaffe kontanter.

Banken er naturligvis ikke ved at skyde sig selv i foden; der skal stadig være en møntfod, et pengesystem osv., men selve betalingsformen; at betale med sedler og mønter, bør fases ud, mener finanskoncernen.

- I dag er der rundt regnet 50 milliarder (norske red.) kroner i omløb. Norges Bank kan kun redegøre for 40 procent af brugen. Det betyder, at 60 procent af pengeforbruget er udenfor kontrol. Vi mener, at det skyldes sorte penge og hvidvaskning, siger koncerndirektør og direktør for personmarkedet, Trond Bentestuen, ifølge norsk TV2.

Han forklarer yderligere norsk TV2, at det kun er cirka seks procent af vores nabobefolkning, der bruger kontanter dagligt; herunder især de ældre.

DNB har allerede fjernet kontanter fra sine egne filialer, blandt andet fordi de er kilden til voldelig kriminalitet, mener direktøren.

Finansministeret i Norge er ikke helt enig med ham i, at kontanter bør udfases, da det ikke er helt lige til, og fordi netop flere ældre borgere bruger den fysiske betalingsform.

Hvad mener du om forslaget: Bør brugen af kontanter udfases – fx også i Danmark?

Læs også: Politiet søger ejer til et "større beløb penge"

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Deltag i debatten

 

Politik

29. juli 2016

Skatter og afgifter ødelægger den grønne omstilling mere end solcelleejerne, mener Dansk Solcelleforening

Frækt

27. juli 2016

En blowjob er yderst intimt, men det er bestemt ikke altid lige lækkert - hvis sandheden skal på bordet. Her er fem ting, der gør oralsex mindre nydelsesfuldt.