Flertal af danskerne: Tag apanagen fra prins Henrik

Et flertal af danskerne mener, at prins Henrik ikke skal have så meget som én krone i apanage, og flere politikere bakker op om danskernes holdning.

Skal prins Henrik fortsat modtage apanage? 

Spørger man helt almindelige borgere, så mener næsten to tredjedele af befolkningen at pengekassen bør smækkes i for den pensionerede prinsgemalen. 

Det viser en spørgeundersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten

Her siger 63,7 procent af de adspurgte, at prins Henrik fremover ikke skal have en rød reje i apanage, efter han både er gået på pension og ikke længere vil begraves ved siden af dronningen i Roskilde Domkirke. 

Læs også

Kronprins Frederik måtte rejse alene: Mary tog en vigtig beslutning

Den holdning deles også af politikerne på Christiansborg:

- Når han selv har meddelt, at han ikke længere står til rådighed som en del af kongehusets aktiviteter, skal han efter min mening ikke længere have de skatteborgerfinansierede penge, som hidtil har tilgået ham, siger Venstres finansordfører Jacob Jensen til Jyllands-Posten.

Læs også

Forskere afslører: sådan fjerner du poser under øjnene

Den holdning deles også af de venstreorienterede politikere på Christiansborg, blandt andet SF’s politiske ordfører, Karsten Hønge:

- Prinsen har råbt på ligestilling, og her er et område, hvor vi kan imødekomme ham. Han er jo på overførselsindkomst, og her er reglen, at hvis konen kan forsørge én, skal man ikke have af det offentlige. Det princip bør også gælde prins Henrik, siger han til Jyllands-Posten.

Kongehusekspert om Grevinde Alexandra: Hun fortæller ikke sandheden

Dagens Gossip