Kim Bodnia: Jødehad grunden til jeg forlod 'Broen'

| Skrevet af Jesper Larsen den 16. februar 2016 - 12:33
Foto: Polfoto

Den danske skuespiller er særdeles bekymret for antisemitisme i både Danmark og Sverige.

3. sæson af tv-serien 'Broen' er uden en af hovedpersonerne, Martin Rohde, der blev spillet af Kim Bodnia i de to foregående sæsoner. 

I første omgang lød forklaringen, at uenigheder omkring manuskriptet og og sin karakters udvikling lå bag bruddet, men i et interview med israelsk tv, fortæller han nu, at der lå mere bag. 

- Antisemitismen er stigende, specielt i Malmø hvor vi indspillede 'Broen'. Det er ikke sikkert at være jøde dér. Og det gjorde bestemt ikke beslutningen om at stoppe vanskeligere, siger den danske skuespiller i interviewet. 

Kim Bodna har jødisk baggrund, og han mener ikke, at jødehadet begrænser sig til Malmø. Der er for mange muslimske flygtninge i Danmark, der gør livet svært for danske jøder. 

- Der kommer for mange mennesker udefra til Danmark nu, og situationen er den, at hvis folk ryger i fængsel, så er der en chance for, at de lærer at hade jøder, siger Kim Bodnia.

Kim Bodnia havde endda havde foreslået 'Broens' manuskriptforfattere at lade seriens nu tidligere hovedperson Martin Rohde infiltrere ekstremistiske miljøer i fængslerne. 

- For at sætte fokus på antisemitisme?, spørger intervieweren Kim Bodnia, der svarer: Ja, selvfølgelig. 

- Dansk politi skal fokusere på det her, og Martin Rohde bor i København, så han bør tage sig af det, siger Kim Bodnia. 

Selvom skuespilleren er bekymret for jødehadet på begge sider af Øresund, så afviser han ikke at være en del af 'Broen 4'. 

- Det afhænger af manuskriptet og om de kontakter mig, siger han. 

 

 

 

Deltag i debatten

 

Krimi

24. maj 2016

En 26-årig kvinde blev til sidst så desperat over to mænd, som flere gange i løbet af den seneste uge helt umotiveret har forsøgt at kysse hende på åben gaden. Nu beder politiet om hjælp til at finde dem.

Politik

23. maj 2016

Det er 100 år siden, den første dyreværnslov blev vedtaget i Danmark. Dansk Folkeparti udnyttede mandag anledningen til at tale mere velfærd for landets dyr. Er du enig?

Underholdning

Efterlysninger

24. maj 2016

En 26-årig kvinde blev til sidst så desperat over to mænd, som flere gange i løbet af den seneste uge helt umotiveret har forsøgt at kysse hende på åben gaden. Nu beder politiet om hjælp til at finde dem.

God karma

Frækt

24. maj 2016

Kønsdelene ændrer form på hankøn og hunkøn, som har rigtig meget sex. Men for hankønnet er det ikke nødvendigvis en skidt ting.