Prins Henrik til avis: Jeg er ikke gået på pension

På årets sidste aften i 2015 annoncerede dronning Margrethe i sin nytårstale, at efter mere end 40 års virke for Danmark ville prins Henrik trække sig fra sine officielle opgaver.

- Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at "drosle ned" til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension, sagde dronningen fra sin plads bag arbejdsbordet på Amalienborg.

I et nyt interview med BT forklarer prins Henrik, at han dog ikke er gået på pension.

Den 82-årige og karismatiske prins kom med den opsigtsvækkende udmelding, da han i weekenden fejrede sin fødselsdag på det franske slot Chãteau de Cayx.

- Åh, man kalder det at blive pensioneret, men man bliver ikke pensioneret, når man er kongelig, siger prins Henrik og fortsætter:

Læs også: Dronning Margrethe overrasker med afsløring: Sådan skal hun fejre sit guldbryllup med prins Henrik

- Men jeg har besluttet ikke at deltage så meget i de officielle pligter, siger prins Henrik, der ikke ønsker at forklare til avisjournalisten, hvad der lå bag beslutningen om at drosle ned. 

Det er for privat, lyder forklaringen fra prins Henrik. 

I kongehusets aktivitetskalender fremgår det, at prins Henriks næste officielle opgave er på søndag, hvor han skal overvære en koncert i Domkirken Sainte Marie i den franske by Auch. 

Læs flere af dagens mest læste historier på ni.dk

 

 

Dagens Gossip