Prins Henriks tilstand alvorligt forværret: Frederik haster hjem fra Sydkorea

Foto: Ritzau Scanpix

Fredag morgen meddeler Kongehuset, at kronprins Frederik har valgt at tage hjem fra OL i Sydkorea, fordi prins Henriks tilstand er blevet dårligere.

- Hans Kongelige Højhed Prins Henriks tilstand er desværre blevet alvorligt forværret.

Sådan lyder det fredag morgen i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

På baggrund af dette har kronprins Frederik valgt at afbryde sit ophold i Sydkorea:

Læs også

Prins Henrik pludselig indlagt på Rigshospitalet - nu fortæller hans gode ven om årsagen

- Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark, lyder det fra Kongehuset, som derudover gør opmærksom på, at de ikke har yderligere oplysninger i øjeblikket.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar. For omkring en uge siden blev det offentliggjort, at han blandt andet var blevet undersøgt for en tumor i sin venstre lunge.

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har siden søndag den 28. januar været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet, skrev Kongehuset i en pressemeddelelse og tilføjede: 

Læs også

Kongehuset melder nyt om Prins Henriks helbred: 'Han får brug for hvile'

- Prins Henrik vil i dag blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion. Efter endt behandling vil Hans Kongelige Højhed tage ophold på Fredensborg Slot.

Prins Henrik opholdte sig i starten af året i Sharm El-Sheikh i Egypten, da han måtte indlægges og flyves hjem til Danmark for yderligere undersøgelser.

83-årige prins Henrik var desuden indlagt i sommer, hvorefter Kongehuset i efteråret meddelte, at han lider af demens.

Prins Henrik indlagt: Undersøgt for tumor

Dagens Gossip