Prins Nikolai fylder 18 år i dag: Får ingen apanage

Foto: Polfoto/Jonas Olufson

Selvom prins Nikolai er blevet voksen, kommer han ikke til at modtage apanage.

Mandag fylder prins Nikolai 18 år og er dermed blevet en myndig ung mand. Men noget har ændret sig, siden hans far blev voksen.

I modsætning til prins Joachim, kommer Nikolai nemlig ikke til at modtage apanage.

Det skriver tv2.dk.

Foto: Polfoto/Steen Brogaard

Det betyder altså, at dronning Margrethes første barnebarn skal ud og tjene sine egne penge.

Dette er ifølge Sebastian Olden-Jørgensen, lektor fra Københavns Universitet, ikke sket siden starten af 1900-tallet, hvor prins Valdemars tre sønner Aage, Erik og Viggo måtte ud at finde deres egne job.

- Det er jo det, vi alle sammen har ventet spændt på. I flere generationer har kongehuset været lille, men nu hvor det er blevet så stort, har man sagt, at det kun skal være tronfølgeren, prins Christian, der skal have apanage, siger Sebastian Olden-Jørgensen, lektor fra Københavns Universitet, til tv2.dk.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

Den manglende apanage betyder ifølge Sebastian Olden-Jørgensen, at det står prins Nikolai rimelig frit for at vælge, hvad han vil lave og hvor meget, han vil være en del af det danske kongehus fremover.

Kongehuset meddelte i 2016, at det var forventningen, at kun prins Christian vil modtage apanage. Det betyder, at resten af dronning Margrethes børnebørn formentlig skal tjene deres egne penge.

Robert Hansen i store smerter: ‘Jeg har truffet en svær beslutning’

Dagens Gossip