Stort tillykke: Krummefar fylder 70 år

Foto: Polfoto/Khan Tariq Mikkel

Igennem 45 år på de skrå brædder kan Dick Kaysø i dag fejre sin 70-års fødselsdag.

Det er ikke alle, der kan prale med at have arbejdet i 45 år, men det kan Dick Kaysø, der i dag fylder 70 år. 

I over en halv menneskealder har Kaysø underholdt danskerne, siden han i 1972 blev uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Men faktisk var Dick Kaysø allerede både sømand og dykker, inden han valgte skuespillet som levevej, skriver Billedbladet

Allerede tidligt i sin karriere blev Kaysø bemærket, da han medvirkede i flere Olsen Banden-film, og i 1977 modtog han en Bodil-statuette for bedste birolle i filmen ‘Strømer’.

Læs også

9-årig autistisk pige knust: Ingen kom til hendes fødselsdag

Men det er nok rollen som Krummes far, der står stærkest i de flestes hukommelse. Det er dog langtfra eneste gang, at Dick Kaysø er dukket op på danskernes fjernsynsskærme. 

Han har haft roller i TV-serierne 'Hjerteflimmer', 'Tusindfryd' og 'Rejseholdet' samt ikke mindst 'Krøniken', hvor han spillede arbejderen Børge From. 

Privat har skuespilleren haft en flere ægteskaber, og blev første gang gift i 1990 med tidligere danserinde Berit Dahl Lund. Efter seks års ægteskab måtte parret gå hver til sidst. 

Læs også

Kristinas far døde i 2009 - men se, hvem der knæler på graven ni år senere

I 2006 blev Dick Kaysø gift igen med den 13 år yngre advokat Bettina Jill Kaysø, men i 2015 gik parret hver til sit. 

Dick Kaysø er ikke den eneste, der kan fejre sin fødseldag. I sidste uge kunne kronprinsesse Mary fejre 45 års fødselsdag, hvor Kongehuset kunne udgive et nyt smukt portræt af fødselaren.  
 

Dagens Gossip