Peter Bredsdorff-Larsen: Ydmygende for mig og min familie

Fyringen lignede en helt logisk konsekvens, efter det søndag kom frem i lokalavisen Jydske Vestkysten, at en enig spillertrup i fredags havde afleveret et krav om udskiftning på trænerposten til KIF-direktør Jens Boesen.

Derfor kom det da heller ikke bag på Bredsdorff-Larsen, at han mandag for første gang i sit liv måtte opleve at få en fyreseddel i hånden, da han kom hjem fra Final4 i Køln.

- Det kom jo ikke som en overraskelse efter det, der havde stået i avisen. Der havde jeg jo set, hvilken vej det gik, siger Peter Bredsdorff-Larsen til BT og understreger, at han er stærkt utilfreds med, at han måtte læse om sin egen fyring i medierne.

- Det er ydmygende for både mig og min familie, at vi skal læse om det i avisen på den måde. Det er en meget stor personlig skuffelse, og det falder tilbage på holdet, fastslår Peter Bredsdorff-Larsen.

Han retter en særlig kritik mod KIF-spillere som Joachim Boldsen, Kasper Hvidt, Lars Jørgensen, Bo Spellerberg og Lasse Boesen, som træneren – ud over opholdet i KIF også har arbejdet sammen med i sine syv år som assistenttræner for Ulrik Wilbek på landsholdet.

- Vi taler om en stribe nøglespillere og personer, som jeg har haft et rigtig godt samarbejde med i en række år både på lands- og klubhold. Det er en personlig skuffelse, at jeg har mødt dem med åbenhed og dialog, og så føler de ikke, at de skal optræde på den samme måde over for mig. Det er stik imod den måde, som jeg har forsøgt at møde dem på. Men jeg må konstatere, at de vil gå langt for at få ret i nogle ting omkring holdet, siger Bredsdorff med henvisning til fyringen.

- Det er det eneste minus ved hele den her oplevelse i KIF Kolding København – som jeg ellers har været meget glad for – at jeg kommer ud af det på den her måde. At jeg ikke bliver konfronteret med det her af en samlet spillertrup. Jeg troede, vi havde et samarbejde, der var baseret på gensidig tillid, fortsætter han.

Føler du, at de har dolket dig i ryggen?

- Jeg har vist sagt, hvordan jeg oplever det, siger han.

Den nu forhenværende KIF-træner, der blev ansat i 2011, da klubben kun havde base i Kolding, er også skuffet over, at spillertruppen har haft så stor magt, at de så let har kunnet få ham fyret.

- Truppen har i forbindelse med min situation påtaget sig en rolle som sportsdirektør. Og de har fået lov til det. Det er jo ikke Jens Boesen og klubben, der har iscenesat den her fyring. Jeg synes, det er meget skidt for klubben, at det kan lade sig gøre ved så drastiske beslutninger, siger træneren.

Der findes mange store personligheder og egoer på dit hold. Har det været for svært at kontrollere?

- Jeg vil sige, at under normale omstændigheder havde det været en stor opgave at have sådan et hold med de spillere – men ikke for stor en opgave. Men i de her rammer, så er det klart, at så har det været ekstra svært. Men det har det også været for spillerne, for der er ingen, der har prøvet det før. Så der har været mange meninger og holdninger, men også frustrationer. Men jeg synes, at vi har set godt ud på banen i forhold til, hvor meget vi har trænet sammen.

Føler du, at du har fået sat dig tilstrækkelig i respekt over for spillerne?

- Ja, det synes jeg. Der har ikke været nogle problemer der. Der har været masser af input, men det ser jeg som en styrke. Jeg kan stå 100 procent inde for de ting, jeg har gjort i klubben, og jeg har gjort tingene på den måde, som jeg nu engang synes, de skal gøres.

Du nævnes ofte som en af de største kandidater til at overtage jobbet som dansk landstræner. Tror du, at det her skader dine chancer i den sammenhæng?

- Jeg synes ikke, jeg lider skade af det her. Der er mange andre dygtige trænere, der også er blevet fyret. Jeg har nok lidt for stor tro på egne evner til at lade mig gå på af det. Også fordi jeg føler, at jeg fuldstændig kan stå inde for den faglige del af mit ophold i klubben, siger Bredsdorff-Larsen.

Hvad skal du få tiden til at gå med nu?

- Det her kommer jeg mig over. Godt nok ikke lige med det samme. Men jeg har leveret et stykke kvalitetsarbejde, og nu vil jeg tage en stråhat på og nyde sommeren. Jeg glæder mig over, at jeg har kontrakt i endnu et år, så jeg ikke er presset ud i at finde noget. Nu tager jeg et års pause og tænker over, hvad jeg gerne vil, og så regner jeg ikke med, at jeg skal noget før næste sommer, lyder det.

Dagens Gossip