Uro efter OL-triumf får Wilbek til at smække med døren: Færdig i DHF

Ulrik Wilbek stopper som sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF). Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse. Han har haft jobbet siden efteråret 2012.

- Efter en OL-turnering, hvor det var min oplevelse, at trænere, spillere og stab sammen fandt frem til et konstruktivt samarbejde, har de seneste dages uro i pressen gjort det umuligt for mig at se mig selv fortsætte i stillingen, siger Ulrik Wilbek i pressemeddelelsen.

Ifølge TV2 Sport drøftede Wilbek og udvalgte landsholdsspillere under OL muligheden for at fyre landstræner Gudmundur Gudmundsson med øjeblikkelig virkning.

Det blev angiveligt gentaget dagen efter OL-finalen, men begge gange mente spillerne ifølge TV2 Sport, at en fyring var for drastisk.

- Det vigtigste for mig har altid været og er fortsat dansk håndbold, og i lyset af den uro, der har været siden hjemkomsten fra OL i Rio, kan jeg ikke se mig selv fortsætte som sportschef.

- Jeg ønsker ikke at tage fokus fra landsholdsarbejdet, men derimod ønsker jeg at give Gudmundur de bedste arbejdsbetingelser fremover, siger Wilbek.

/ritzau/

Dagens Gossip