14-årige Rasmus cyklede forbi et hus i brand: Politiet måber over hans måde at tackle situationen på

Foto: Polfoto

Ros til Rasmus, lyder det fra politi og brandvæsen.

- Han har gjort alt det, vi fortæller vores børn, de skal gøre.

Sådan lyder nogle af roserne om den 14-årige dreng Rasmus Johansen fra Flemming Krog-Meyer, indsatsleder ved det lokale politi i Ringsted over for sn.dk

Han er meget imponeret over drengens klarsyn, da han mandag morgen omkring klokken halv ni kom cyklende forbi et hus på Skovvænget i Ringsted. Huset viste sig at være i brand, og i stedet for at gå i panik eller endnu værre; gøre ingenting, foretog Rasmus en kølig inspektion af stedet. 

Først gik teenageren en runde og kiggede ind af alle vinduerne for at se efter potentielt tilskadekomne mennesker. Så bankede han på, hvis nu der lå nogen og sov i overetagen, som han ikke kunne se fra sin plads i stueplan, og herefter ringede han 112 og blev stående for at vise brandvæsenet på vej.

Vi gentager; Rasmus er 14 år og så vidt vides ikke uddannet inden for beredskab...

Flemming Krog-Meyer indstiller derfor drengen til en "erkendtlighed fra politiet", hvilket  brandvæsenets indsatsleder, Michael Lohse, er fuldkommen enig i er det rigtige at gøre:

- Vi fik sat en hurtig indsats i gang og slukket ilden, og kunne derfor også hurtigt begynde på en ventilering af huset. Der var røg både i stuen og på første sal. Køkkenet skal formodentlig fornys, og der er røg og sodskade i huset. Men det er billigt sluppet, siger Michael Lohse.

Det var formodentligt et glemt, tændt komfur med en pande eller gryde, der var skyld i branden.

Et kæmpe klap på skulderen til Rasmus herfra. 

 

Læs også: Ivan betalte for bedstefars mad på McDonald's, da hans kort blev...

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip