800.000 har set sexet video: Skal lokke unge til at blive murere - får kritik for at diskriminere

Skrevet af Sol Stoffregen

26/10/2016
En kampagnevideo fra murerlaug har fået danskerne til tasterne.

Dagens topnyheder

I søndags delte Københavns Murerlaug en video, der skal få unges øjne op for murerfaget. Videoen har taget Facebook med storm - på to dage er den blevet set over 800.000 gange og delt knap 8000 gange. 

Men den et minut lange #BLIVMURER-film - med en bikiniklædt kvinde, der keder sig med kæresten på stranden, indtil hun får øje på en lækker murer - har fået folk til at reagere. Debatten går på, om indholdet er sexistisk eller ej.

På Facebook har flere vrede kvinder luftet deres mening om murerlaugets sex video.

 

Hos Københavns Murerlaug er der glæde over, at den nye hvervevideo er nået ud til danskerne, fortæller laugsekretær Anne Marie Matell, der dog undrer sig over beskyldningerne om sexistiske undertoner.  

- Vores hensigt er kun at få awareness om mureruddannelsen. Vi lever i en tid, hvor antallet af elever på mureruddannelsen er nedadgående, og faget er presset. Vi har brug for kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, forklarer Anne Marie Matell til Dagens.dk og påpeger, at håbet med videoen var at nå ud til flere unge mennesker uanset køn.

#BLIVMURER-filmen er lavet i forbindelse med erhvervsuddannelsesmessen "Copenhagen Skills” i Bella Centeret d. 26-27 oktober, hvor murerlauget er at finde.

Se den omdiskuterede video herunder og bedøm selv: