Advarsel: Fund af salmonella i hakket svinekød på Sjælland

Skrevet af Jesper Larsen

13/07/2015

Dagens topnyheder

Fødevarestyrelsen advarer nu om fund af salmonella i forskellige hakkekødsprodukter med svin, der er blevet solgt på Sjælland. 

Det er engrosfirmate Inco, der har påvist salmonella i hakkekødsprodukterne i en egenkontrolprøve.

Virksomheden har derfor valgt at kalde alle produkter tilbagem der er produceret samme dag som det kød, der indeholder salmonella, og som er hakket på den samme maskine. 

Fødevarestyrelsen anbefaler, at kødet kasseres eller leveres tilbage til sælger. 

Det drejer sig om produkter, der er produceret den 8 juli:

Hakket svinekød 18 %, sidste anvendelsesdato 09.07.2015

Hakket svinekød 10%, sidste anvendelsesdato 09.07.2015

Hakket kalv og flæsk, sidste anvendelsesdato 09.07.2015

Rørt medisterfars, gaspakket, sidste anvendelsesdato 13.07.2015

Rå medister, gaspakket, sidste anvendelsesdato 13.07.2015

Kødet er blevet solgt til følgende butikker og kantiner:

JW Kød, Neergårds Allé 5, 2650 Hvidovre

Brøndby Slagteren, Park Allé 283, 2605 Brøndby

Slagterforretningen, Strandmarksvej 23, 2650 Hvidovre

Woodstock, Bådsmandsstræde 43, 1407 København K

Power Grill, Englandsvej 35, 2300 København S

Staun Catering, Thoravej 29, 2400 København NV

Den Lille Slagter, Saltværksvej 81, 2770 Kastrup

AB Catering København, Park Allé 362, 2605 Brøndby

AB catering Slagelse, Korsørvej 91, 4200 Slagelse

Hvidovere Cafeteria Glad Mad, Gammel Køge Landevej 222, 2650 Hvidovre

Fiesta Catering, Teglværksgade 37, 2100 København Ø

BC Catering, Grønsundsvej 266, 4800 Nykøbing F

Poter og Kløer, Albjergparken 6P, 2660 Brøndby Strand

Restaurant Mellemfortet, Sejlklubvej 6, 2450 København SV

Sunset Boulevard, Rødovre Centrum 155-1, 2610 Rødovre

Taarbæk Idrætsforening, Trepilevej 17, 2930 Klampenborg

Oscar Fischer, Ny Carlsberg Vej 31, 1760 København V