Advarsel til alle hundeejere: Det er højsæson for denne væmmelige lidelse

Dyreklinikker landet over har efterhånden gjort det til en rutine at teste hostende hunde for sygdommen ’fransk hjerteorm’. Men det er ikke alle ejere, der er opmærksomme på symptomerne og derfor får deres hund testet for sygdommen, der i værste fald kan tage livet af din bedste ven:

- Fransk hjerteorm er en parasit, som sætter sig i hundens hjerte og i de store blodkar, der går fra hjertet til lungerne. Dens larver vandrer igennem hundens krop og gør den alvorligt syg – i nogle tilfælde dødeligt, hvis hunden ikke behandles, lyder det i en pressemeddelelse fra Bayer A/S, der er en biotech-virksomhed, der har kortlagt sygdommen i Danmark.

Hunde i alle aldre kan få parasitten, men især unge hunde, der bor i et højrisikoområder eller hunde, der løber meget frit – fx jagt- og sporhunde - kan rammes. Det sker oftest, fordi de slikker, snuser eller spiser snegle på deres tur omkring. Se et kort over de steder i landet, hvor risikoen er størst, og hvor udbredelsen er undersøgt, nederst på siden.

Læs også: Svindlere sælger syge hundehvalpe til danskere: Her er faresignalerne

Symptomerne er hoste, lavere kondition end ellers, træthed, pusten, mistrivsel, røde pletter i øjne og på tandkød eller generel forandret adfærd.

Diagnosen skal stilles af en dyrelæge, der kan tage en simpel prøve af hundens afføring.

Foto/Kilde: Bayer A/S.
Undersøgelsen er udført af Bayer A/S, hvor 267 dyreklinikker fordelt i hele Danmark blev adspurgt, i hvilket omfang de havde testet hunde positive for fransk hjerteorm i løbet af 2011.

Klinikkerne havde tilsammen testet mere end 5000 hunde.
Danmarkskortet er udviklet på baggrund af spørgeundersøgelsen og angiver en indikation af udbredelsen. Antallet af adspurgte klinikker svarer omtrent til halvdelen af det samlede antal dyreklinikker i Danmark.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip