Advokat: Kommunerne svigter børn og truer retssikkerheden

En af landets førende anbringelsesadvokater nikker genkendende til den skarpe kritik, som Statsrevisorerne retter mod kommunernes sagsbehandling af anbringelsessager.

Lars Buurgaard har mere end ti års erfaringer med sager om anbringelser af børn, og han kalder det et voksende problem.

- Hver eneste gang, denne diskussion bliver rejst, så er der en tendens til, at man strammer og administrerer mere barsk fra kommunernes side, og så får man ikke overholdt reglerne i lovgivningen, siger han.

Statsrevisorernes kritik går blandt andet på, at kommunerne ikke overholder lovens krav om børnesamtaler, handleplaner og børnefaglige undersøgelser.

Ifølge Lars Buurgaard skyldes problemerne, at man fra kommunernes side er rædselsslagne for at tøve i sager om eventuel omsorgssvigt.

Det resulterer ifølge Lars Buurgaard i, at kommunernes socialforvaltninger ofte tilsidesætter reglerne.

- Hele systemet er gennemsyret af, at man fra forvaltningernes side har en frygt for at havne på forsiden af Ekstra Bladet med en ny sag, og derfor ender det med de problemstillinger, som Statsrevisorerne fremhæver.

- Det betyder også, at man gennemfører for mange tvangsfjernelser, fordi man er skræmt fra vid og sans af de sager, der har været i Brønderslev og Rebild, og så er vi havnet et sted, hvor retssikkerheden er truet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip