Banker tilbyder nu betalingkort til børn under 10 år

To af landets største banker tilbyder betalingskort for børn helt ned til syvårsalderen. Psykolog advarer mod ideen og Forbrugerrådet Tænk mener, at reglerne på området skal skærpes.

Det er ikke længere nødvendigt at fiske en blank tyver eller måske endda en pengeseddel op ad pungen, når børnene derhjemme skal have lommepenge for at gå ud med skraldet eller tømme opvaskemaskinen. 

For faktisk tilbyder Nordea, at børn helt ned til syvårsalderen kan få et Nordeay Pay, der kan bruges som et betalingskort, skriver DR.

Betalingskortet kan ikke trækkes over, men via en app kan forældre sende lommepenge direkte ind på den konto, som kortet tilhører. 

Da barnet der bruger kortet ikke er voksen, gælder der også særlige regler, blandt andet kan børnene ikke hæfte for et misbrug eller overtræk af kortet. Hos Danske Bank kan børn fra de er otte år gamle få et tilsvarende kort, og det er helt efter forældrenes eget ønske. 

Læs også

Løkkes skattelettelser fjerner 500 millioner kroner fra velfærden

- Vi har fået en del henvendelser fra vores kunder, der har ønsket en digital løsning til at håndtere lommepenge. Der er rigtig mange, der ikke går rundt med kontanter længere. Det giver en praktisk udfordring hos forældrene i forhold til at give deres børn lommepenge, siger Dorte Eckhoff, der er chef for corporate responsibility i Danske Bank til DR. 

Men ifølge børnepsykologen Ulla Dyrløv, så er det en dårlig ide, at give så små børn et betalingskort.  

- Det er en skidt ide, fordi børn ikke kan overskue konsekvenserne af at have et kort. For eksempel kan de komme til at give deres kort og kode til en veninde. Man skal lade være med at give dem ting, de selv skal styre ude i virkeligheden i den alder, siger UIla Dyrløv til DR.

Læs også

Bange for at du ikke kan få børn? Nu kan du med 97% nøjagtighed teste dit sædtal i hjemmet

Hos Forbrugerrådet Tænk er man også opmærksom på de unges brug af betalingskort. Her mener man dog, at der skal være klare linjer for de produkter, som bankerne tilbyder børn og unge. 

- Det er utrolig vigtigt, at alle ved hvad der er op og ned, og bankerne ved, hvilke produkter de har lov til at sende på markedet. Der er et særlig beskyttelsesbehov i forhold til meget unge børn. Derfor er der brug for nogle skarpe regler, siger Troels Holmberg, der er seniorøkonom i hos Forbrugerrådet Tænk til DR. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip