Carlos forældre raser over daginstitution: De giver kun lyse børn solcreme på

Foto: Shutterstock.

- Det lyder en lille smule mærkeligt, hvis det kun er enkelte børn, der får solcreme på, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

Ajita Hansen og Johnnie Iversen er ikke tilfredse med den solcremespolitik, deres fem-årige søns daginstitution i Nordsjælland kører efter. Den gør nemlig forskel på børnene ifølge forældretparret, der har en søn med mørk hud på grund af morens indiske aner, skriver sn.dk.

- Carlo kom hjem til os for fire uger siden og fortalte, han ikke behøver få solcreme på i børnehaven, fordi han er mørk, fortæller Ajita Hansen og Johnnie Iversen, der mener, at Carlos ligeså vel kan blive rød af for meget sol som sine lyse venner i Børnehuset Klostervangen i Hillerød nord for København.

Læs også

Veronica fik et chok, da hun så sønnens skolefoto

Lederen af den integrerede institution, Lotte Tønning, fortæller, at de følger de nyeste anvisninger fra Kræftens Bekæmpelse, som siger, at børnene kun behøver at blive smurt ind en gang om dagen. Og derfor har Klostervangen bedt forældrene om at smøre deres børn grundigt ind hver morgen. 

Men daginstitutionen gør undtagelser, når det gælder de lyse børn, som pædagogerne giver solcreme på efter frokost, oplyser Lotte Tønning. 

Samme service gælder ikke for børn som Carlos, og det gør hans forældre vrede, og derfor har de snakket med pædagogerne, som dog holder fast i solcremespolitiken.

Læs også

Carolines mor fik et chok, da hun tjekkede Facebook under frokosten

Men spørger man lederen af Klostervangen kan alle børn få ekstra solcreme på, hvis forældrene ønsker det.   

Peter Dalum, projektchef i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne undrer sig over, at alle børn ikke bliver smurt lige meget ind. 

- Det lyder en lille smule mærkeligt, hvis det kun er enkelte børn, der får solcreme på, siger Peter Dalum til sn.dk

Dagens Gossip