Dårligt vejr og nybyggeri koster Tivoli omsætning

Tivoli holder fast i forventningerne til 2016 om en omsætning på niveau med sidste år ifølge selskabets rapport for andet kvartal af i år. Det til trods for, at der i andet kvartal var et fald i forlystelsesparkens omsætning.

Selskabet bag Tivoli finder regnskabet tilfredsstillende, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

- Vejret og andre udefrakommende begivenheder kan have en stor indflydelse på Tivolis forretning og dermed udvikling i årets resultat.

- For 2016 forventes fortsat en omsætning på cirka 900 millioner kroner og et overskud før skat i niveauet 60-70 millioner kroner, skriver Tivoli i regnskabet.

Tivoli-aktien landede mandag 0,1 procent højere i 460 kroner.

Forlystelsesparken har haft syv færre åbningsdage i 1. halvår af i år sammenlignet med samme periode sidste år.

Desuden medfører byggeriet af Tivoli Hjørnet at visse kommercielle aktiviteter er midlertidig lukket, og der har været et lavere resultat af de kulturelle aktiviteter.

- Omsætning inklusiv forpagtere og lejere er i perioden 1. januar - 30. juni 2016 faldet med 44,2 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

- Vi finder resultatet for perioden tilfredsstillende set i lyset af, at omsætningstilbagegangen i denne periode var ventet, siger økonomidirektør Andreas Morthorst ifølge fondsbørsmeddelelsen.

Lars Liebst, der er administrerende direktør i Tivoli, er godt tilfreds med resultatet. Han er dog mindre begejstret for det danske sommervejr, der i år har gjort ondt på hans forretning.

- Set i forhold til, at vi har haft syv dage færre åbent, så synes vi faktisk det er gået meget godt, siger Lars Liebst til Ritzau Finans.

- Det har jo ikke været verdens bedste sommer. Vi kommer ikke udenom, at det har en indvirkning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip